13:55 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 0 0
Βρείτε μας

Η σχολική χρονιά θα αρχίσει στις 14 Σεπτεμβρίου εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και οι ειδικοί συστήνουν τη μάσκα που προστατεύει καλύτερα, αλλά και τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει για τα παιδιά.

Με αφορμή την αρχή της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου και την υποχρεωτική χρήση της μάσκας από τους μαθητές, έχει γίνει πολύς λόγος για το ποια είναι εκείνη που προστατεύει καλύτερα. 

Ποια μάσκα προτείνουν οι ειδικοί

Η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, είχε δηλώσει την 1η Σεπτεμβρίου πως θα χορηγηθούν δύο μάσκες για κάθε παιδί ενώ η υφασμάτινη μάσκα είναι εκείνη που συνιστάται να χρησιμοποιείται από τους μαθητές.

Μάλιστα, η μάσκα θα διατίθεται σε δύο μεγέθη για να έχει καλύτερη εφαρμογή στο πρόσωπο και θα είναι τουλάχιστον δύο στρώσεων υφάσματος, καλής ποιότητας με πυκνή ύφανση και λεπτή ίνα για να είναι πιο ανεκτή και αποτελεσματική.

Από την πλευρά της, η Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας, είχε πει την 1η Σεπτεμβρίου πως η υποχρεωτική χρήση μάσκας είναι ένα αυστηρό μέτρο, παρ' όλα αυτά λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για το παιδί, τον εκπαιδευτικό και τους γύρω του.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
Υπουργείο Παιδείας, υποχρεωτική χρήση μάσκας, άνοιγμα σχολείων, σχολεία, μαθητές, παιδιά, πανδημία, κορονοϊός, μάσκα προστασίας, υφασμάτινη μάσκα, μάσκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK