03:01 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστική εξαιτίας του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, ενώ γίνονται και περιπολίες. Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε πέντε περιφέρειες της Ελλάδας, ενώ επί ποδός βρίσκεται η πυροσβεστική. Περιπολίες και επιφυλακή προβλέπει το σχέδιο. 

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για τις Περιφέρειες:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
  • Περιφέρεια Κρήτης

Σύμφωνα με το σχέδιο πραγματοποιούνται περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, 5 Σεπτεμβρίου 2020
Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, 5 Σεπτεμβρίου 2020

Σε επιφυλακή βρίσκεται το προσωπικό της Πυροσβεστικής σε Αττική, βόρειο και νότιο Αιγαίο, Κρήτη, Λακωνία και Εύβοια.

Σύμφωνα με το σχέδιο, τίθεται σε εφαρμογή, στις συγκεκριμένες περιοχές και το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς, ενώ σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112.

Tags:
Πυροσβεστική, φωτιά, κίνδυνος πυρκαγιάς, πυρκαγιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK