09:40 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Την ανησυχία του για αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού εξέφρασε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας.

Υπάρχει ανησυχία για έξαρση των κρουσμάτων λόγω επιστροφής από τις διακοπές και ειδικά στην Αττική, ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον ΣΚΑΪ. 

«Είναι πολύ εύκολη η αναπαραγωγή ορφανών κρουσμάτων που δεν σχετίζονται μεταξύ τους και είναι και γενικά δύσκολη η εφαρμογή μέτρων οπότε με την επιστροφή των εκδρομέων ίσως να δούμε μια μικρή αύξηση στην Αττική» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σχολιάζοντας με τις δηλώσεις του κ. Παρασκευή για 3ο,  4ο, και 5ο κύμα μέσα στον χειμώνα ο ίδιος σημειώνει ότι μπορεί να δούμε μια παλινδρόμηση μέσα στον χειμώνα.

«Αντί να δούμε δηλαδή την μείωση και την εξαφάνιση που είδαμε τον Μάιο με το πλήρες lockdown που μόνο έτσι μπορεί να δούμε μια τέτοια μείωση να δούμε μια κυματοειδή μορφή που να ανεβοκατεβαίνει αναλόγως με το πόσο αποτελεσματικά είναι τα μέτρα που λαμβάνονται» τόνισε.

Όσον αφορά την γρίπη τόνισε ότι υπάρχει πρόβλεψη πως ίσως να είναι φέτος πιο ήπια,

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων επισήμανε ότι τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν ως ένα εκπαιδευτικό σύστημα όπου τα παιδιά θα μάθουν πως θα προστατεύονται αλλά όχι μόνο μέσα στην τάξη αλλά και στην κοινότητα. 

Παράλληλα σημείωσε πως «έχουμε αποφύγει το κακό σενάριο για πάνω από 700 κρούσματα μέχρι τέλος Αυγούστου. Είμαστε σε ένα μέτριο σενάριο αυτή την στιγμή όπου βλέπουμε μια σταδιακή αύξηης του αριθμού των διασωληνωμένων που σίγουρα οφείλεται στην έξαρση που είχαμε πριν από 7 ημέρες και μια σχετική προσγείωση του κρουσμάτων. Θα δούμε κατά πόσο αυτό θα συνεχίσει και θα θέλαμε να δούμε κάτω από 200 την ημέρα».
Tags:
διακοπές, πανδημία, κορονοϊός, κρούσματα, Γκίκας Μαγιορκίνης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK