15:01 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 30
Βρείτε μας

Στο Σύνταγμα συναντήθηκαν γονείς από την Αττική που διαμαρτύρονται για την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία.

Με σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» γονείς και άλλοι πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Συντάγματος.

© Φωτογραφία : SOOC / George Vitsaras
Συγκέντρωση κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία
© Φωτογραφία : SOOC / George Vitsaras
Διαδηλωτές κατά της μάσκας στα σχολεία

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν για τη χρήση μάσκας στα σχολεία στο πλαίσιο των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για την μη εξάπλωση του κορονοϊού.

SOOC / George Vitsaras
Διαμαρτυρία κατα της χρήσης μάσκας απο μαθητές στα σχολεία

Μάλιστα, μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη ενώ κάλεσμα είχε γίνει για συμμετοχή σε διαμαρτυρίες και σε άλλες πόλεις.

© Φωτογραφία : SOOC / George Vitsaras
Πεταμένες μάσκες στο Σύνταγμα

Ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με επείγουσα ανακοίνωσή του, αναφέρει ποιοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εξαιρεθούν από τη χρήση μάσκας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει ο ΙΣΑ, τα νοσήματα βάσει των οποίων ένας ασθενής δικαιούται για αμιγώς επιτακτικούς λόγους να απαλλαχθεί από τη χρήση μάσκας είναι συγκεκριμένα.

Αναλυτικότερα, εξαιρούνται:

  • Τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.
  • Τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών ετών.
Ωστόσο, την ίδια στιγμή, ο ΙΣΑ προειδοποιεί: «Είμαστε βέβαιοι ότι ως ιατρικό σώμα θα επιδείξετε τη δέουσα προσοχή, σύνεση, αλλά και φειδώ, τιμώντας το ιατρικό λειτούργημα. Οφείλετε να χορηγήσετε τέτοια βεβαίωση μόνο εφόσον η σχετική επιστημονική κρίση ανήκει στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας σας, όπως ο νόμος/κώδικας ιατρικής δεοντολογίας (αρθ. 5 του ν. 3418/2005) επιτάσσει, και υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι η κρίση αυτή στηρίζεται σε σαφή και αδιαμφισβήτητα επιστημονικά/ιατρικά δεδομένα».
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
Αθήνα, κορονοϊός, σχολεία, διαμαρτυρίες, Σύνταγμα, συγκέντρωση, μάσκα, μάσκες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK