22:18 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 02
Βρείτε μας

Αν κάποιος από αυτούς που αντιδρούν κάνει μία βόλτα στα παιδιατρικά νοσοκομεία ίσως αλλάξει άποψη, σχολίασε ο Βασίλης Κικίλιας σχετικά με τις αντιδράσεις για τις μάσκες στα σχολεία.

Στις συστάσεις κορυφαίων επιστημόνων για τη σημασία της μάσκας ως μέτρου προστασίας απέναντι στην πανδημία κορονοϊού αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τις μάσκες στα σχολεία. 

Τόνισε ότι σέβεται τις αντιδράσεις μερίδας γονέων που διαμαρτύρονται, αλλά αν κάποιος από αυτούς κάνει μια βόλτα στα παιδιατρικά νοσοκομεία και δει εκατοντάδες παιδιά που φοράνε μάσκα αντιμετωπίζοντας πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, τότε ενδεχομένως θα αλλάξει άποψη.

Χαρακτήρισε εξαιρετικά απίθανο να επαναληφθεί ένα οριζόντιο lockdown, παρότι δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα.

Πότε θα έρθει το εμβόλιο

Σχετικά με το εμβόλιο για τον κορονοϊό, ο υπουργός τόνισε ότι αναμένεται να έρθει στη χώρα μας τον Δεκέμβριο. 

«Σε πρώτη φάση θα παραλάβουμε 700.000 παρτίδες και οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες. Ο εμβολιασμός θα είναι σε δύο φάσεις και η διάθεση του εμβολίου θα είναι δωρεάν» ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Για το εμβόλιο της γρίπης, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι για φέτος εξασφαλίσαμε τέσσερα εκατομμύρια παρτίδες, οι οποίες θα καλύψουν με επάρκεια τις ανάγκες του πληθυσμού.

Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει εντός του Οκτωβρίου και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στις 29 Σεπτεμβρίου.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
σχολεία, υφασμάτινη μάσκα, μάσκα προστασίας, μάσκα, μάσκες, εμβόλιο, Βασίλης Κικίλιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK