08:31 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 03
Βρείτε μας

Τα τρία σενάρια για την εξέλιξη του κορονοϊού φέτος τον χειμώνα περιέγραψε ο Χαράλαμπος Γώγος, ενώ αναφέρθηκε και στη χρήση μάσκας στα σχολεία.

Τρία πιθανά σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού φέτος τον χειμώνα περιέγραψε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

Ο κ. Γώγος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί τι ακριβώς θα συμβεί τον χειμώνα και κυρίως μετά τα τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου που εμφανίζεται και η γρίπη.

Ωστόσο, υπάρχουν τρία σενάρια, όπως είπε:

Το πρώτο σενάριο είναι να υπάρξει ένα μεγάλο νέο κύμα κορονοϊού, ενδεχομένως και μεγαλύτερο και από αυτό του Μαρτίου, και κατόπιν πλήρης εξασθένηση του ιού.

«Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο, καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα εκτεθούν στον ιό και ίσως υπάρξουν και περισσότεροι θάνατοι. Βέβαια ξέρουμε καλύτερα τη συμπεριφορά του ιού, έχουμε καλύτερες θεραπευτικές προσεγγίσεις και το σύστημα υγείας είναι καλύτερα προετοιμασμένο. Στην περίπτωση αυτή, θα αναγκαστούμε να πάρουμε πιο βαριά μέτρα, καθώς τα κατά τόπους μέτρα που έχουμε πάρει, είδαμε ότι μπλοκάρουν την επιδημία. Ωστόσο, αποκλείω γενικευμένο lockdown» σημείωσε ο κ. Γώγος.

Το δεύτερο σενάριο είναι να υπάρξουν πολλά μικρά, συνεχή «κύματα» κορονοϊού.

Το τρίτο σενάριο που περιέγραψε ο κ. Γώγος αφορά επίσης συνεχή κύματα, αλλά το ένα μικρότερο από το άλλο. Στο ενδεχόμενο αυτό, η πανδημία εκτιμάται ότι θα «σβήσει» μέχρι το 2021.

Η χρήση μάσκας στα σχολεία

Ο κ. Γώγος αναφέρθηκε και στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία και τις διαμαρτυρίες γονέων που έχουν σημειωθεί.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα παιδιά από τη μάσκα.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που βγήκε στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκε για τη χρήση μάσκας στα σχολεία είναι μικρός. Ο φανατισμός είναι κακό πράγμα. Θα πρέπει να υπάρξει μια συζήτηση. Είναι δεκτές όλες οι προτάσεις αρκεί να υπάρχει μια επιστημονική βάση» τόνισε.

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από τη χρήση μάσκας στα παιδιά παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις, κυρίως σε διάφορες παθήσεις του νευρομυϊκού συστήματος ή σε διαταραχές συμπεριφοράς ή βαριές αναπνευστικές παθήσεις που επιβάλλουν κι άλλα μέτρα, όπως το παιδί να χρειαστεί να μην πάει σχολείο. Οι περιπτώσεις αυτές υπάρχουν στον ΕΟΔΥ, τις ξέρουν οι δάσκαλοι» πρόσθεσε ο κ. Γώγος.
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
μάσκες, μάσκα, γρίπη, κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός, Ελλάδα, Χαράλαμπος Γώγος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK