08:06 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους ώστε να εκπαιδεύσουν τους μαθητές όσον αφορά την ορθή χρήση της μάσκας μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η κα Ζαχαράκη, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, κάλεσε όλους να εκμεταλλευθούν τις ημέρες μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους, ώστε τα παιδιά να διδαχθούν με τον καλύτερο τρόπο τη χρήση της μάσκας και να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους από τη διασπορά του κορονοϊού.

Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι φέτος υπήρξε μέριμνα ώστε να υπάρχουν πιο έγκαιρα από ποτέ οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Στο μεταξύ, αναφέρθηκε και στην πρόσληψη χιλιάδων καθηγητών ειδικής αγωγής ενώ τόνισε και τη συνεργασία για τις μάσκες και τα αντισηπτικά και τις καθαρίστριες στα σχολεία.

Όσον αφορά τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, η κα Ζαχαράκη δήλωσε ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεθούν χώροι για να στεγαστούν μικρότερα τμήματα τάξεων.

Σε κάθε περίπτωση, η κα Ζαχαράκη σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλεψη για την προστασία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Καταληκτικά, η υφυπουργός αναφέρθηκε και στις ειδικές οδηγίες που έχουν σταλεί για τη διαδικασία της κατανάλωσης φαγητού από τα παιδιά μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
παιδιά, μαθητές, μάσκα, σχολεία, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK