14:04 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στο Μάτι (137)
0 20
Βρείτε μας

Στον ανακριτή παρουσιάζεται σήμερα προκειμένου να απολογηθεί για την τραγωδία στο Μάτι, ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.

Στον ανακριτή παρουσιάζεται σήμερα, προκειμένου να δώσει την απολογία του στον ανακριτή ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, όσον αφορά τις ενέργειές του κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο πρώην δήμαρχος του Μαραθώνα, ο οποίος κατηγορείται με 19 ακόμα άτομα, αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, ύστερα από έρευνα εισαγγελέων σχετικά με την τραγωδία που εκτυλίχθηκε.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκονται κρατικοί λειτουργοί, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η πρώτη εμφάνιση ενώπιον του ανακριτή και οι δηλώσεις

Ο Ηλίας Ψινάκης είχε εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή στις 24 Ιουλίου, συνοδευόμενος από τους συνήγορούς του, Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Δημήτρη Κουσιουρή, ζητώντας προθεσμία, προκειμένου τόσο εκείνος όσο και οι δικηγόροι του να προετοιμάσουν την υπερασπιστική του γραμμή.

Κατά την πρώτη του επίσκεψη στον ανακριτή, όταν και έλαβε την προθεσμία για την απολογία του, ο πρώην δήμαρχος του Μαραθώνα είχε δηλώσει: «Για την τεράστια αυτή τραγωδία, που τόσοι άνθρωποι πέθαναν με φριχτό θάνατο, πρέπει όσοι από εμάς εμπλέκονται ή έχουν οποιαδήποτε ευθύνη να τιμωρηθούν πραγματικά. Και για τη μνήμη των νεκρών και τη δικαίωση αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν και για να μην ξαναγίνει. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Όταν δε ερωτήθηκε για τις ενέργειές του και για το αν παρέλειψε να κάνει κάτι, δήλωσε πως «θα είναι η Δικαιοσύνη αυτή που θα το κρίνει».

Ο Ηλίας Ψινάκης ήταν ο πρώτος που είχε κληθεί για απολογία, ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογα με τις προθεσμίες που έχουν λάβει και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Θέμα:
Φωτιά στο Μάτι (137)
Tags:
νομική υπεράσπιση, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ανακριτής, απολογία, Ηλίας Ψινάκης, φωτιά, Μάτι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK