22:50 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μυστήριο καλύπτει την εξαφάνιση μιας 14χρονης κοπέλας από την Ξάνθη στα τέλη Αυγούστου, με τις αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο αρπαγής.

Το κουβάρι της εξαφάνισης μιας 14χρονης από την Ξάνθη, από το σπίτι της στις 24 Αυγούστου, προσπαθούν να ξετυλίξουν οι αρχές.

Η δικηγόρος της οικογένειας μίλησε στο OΡΕΝ και έκανε λόγο για αρπαγή.

«Κατέβηκε κάποια στιγμή από το σπίτι της με κάποια… τεχνάσματα και εξαφανίστηκε» είπε η δικηγόρος. Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η νεαρή εξαφανίστηκε, ο θείος της ανέφερε: «Από τις 24 Αυγούστου ενώ ήταν στο σπίτι το μεσημέρι, κάποια στιγμή ήρθε η γιαγιά της, ζήτησε χρήματα για να πάει να πάρει κάτι να φάει. Της λέει η γιαγιά της “περίμενε, θα πάμε μαζί” και της λέει “γιαγιά πάω κάτω, έλα πίσω μου”. Η Ραφαηλία κατέβηκε με το ασανσέρ, η γιαγιά της κατέβηκε από τα σκαλοπάτια, αλλά την ώρα που κατέβηκε κάτω, η Ραφαηλία δεν υπήρχε».

Παράλληλα, ανέφερε πως η μητέρα της κοπέλας ενημέρωσε την αστυνομία για την εξαφάνισή της.

«Από το φιλικό περιβάλλον το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι είχε μία σχέση και μάλιστα μας είπε ότι χωρίσανε κιόλας. Επικεντρωνόμαστε σε αυτή τη σχέση» είπε ο θείος της.

Επίσης, έκανε γνωστό πως μέχρι και την περασμένη Τετάρτη είχαν μια επικοινωνία με την ανήλικη, στην οποία ενημερώθηκαν ότι είναι καλά, ενώ, όπως είπε, ο άνθρωπος με τον οποίο σχετιζόταν η μικρή είναι 21 ετών.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κρατείται η μικρή. Δηλαδή το ότι υπάρχει μία μικρή επικοινωνία με την παθούσα η οποία διαρκεί λίγα μόνο δευτερόλεπτα δεν σημαίνει αν έχει πάει με τη θέλησή της. Δυστυχώς ο νόμος και στο άρθρο περί αρπαγής ανηλίκου και στο άρθρο περί των γενετήσιων πράξεων που ασκούνται σε ανήλικο, δεν θέτει το όριο ψηλά. Βάζει το όριο ως προς τον διαχωρισμό μεταξύ πλημμελήματος και κακουργήματος στα 14 έτη, που είναι πάρα πολύ μικρό. Αυτό δυσχεραίνει πάρα πολύ τις έρευνες, και το πλαίσιο κάτω από το οποίο θα αντιμετωπιστεί ο άνθρωπος αυτός (σ.σ. ο 21χρονος)» αναφέρει η δικηγόρος.

Τέλος, εκτίμησε ότι ο «δράστης» πήρε την κοπέλα όχι για να κάνουν παρέα ή να αποκτήσουν κάποιες φιλικές σχέσεις.

«Υπάρχει η έντονη υπόνοια και υποψία ότι έχουν δημιουργηθεί και άλλου είδους σχέσεις, που προσβάλουν τη γενετήσια αξιοπρέπεια» συνέχισε.
Tags:
Χαμόγελο του Παιδιού, ανήλικη, αρπαγή, εξαφάνιση, Ξάνθη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK