18:04 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας προειδοποίησε πως ο χειμώνας που θα έρθει θα είναι δύσκολος αφού θα συνυπάρχει ο κορονοϊός με τη γρίπη.

Έτοιμοι για έναν δύσκολο χειμώνα θα πρέπει να είναι οι πολίτες ανέφερε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, υπογραμμίζοντας ότι στο τέλος Νοεμβρίου θα έχουμε πιθανόν κι άλλη αύξηση των κρουσμάτων. 

«Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος γιατί θα έχουμε δύο παράλληλες επιδημίες και δεν ξέρουμε ποια θα είναι η έντασή τους» είπε για τη συνύπαρξη κορονοϊού και γρίπης.

Έκανε έκκληση παράλληλα στις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν για τη γρίπη.

«Σαν κοινωνία πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο και να ελπίζουμε ότι θα έρθει το καλύτερο. Υπάρχει σύγχυση τι είναι το δεύτερο κύμα. Τον χειμώνα, τέλος Νοεμβρίου, θα έχουμε πιθανή αύξηση, θα έχουμε μία επανάκαμψη της επιδημίας, αυτό θα είναι το λεγόμενο δεύτερο ή τρίτο κύμα. Κανείς δεν ξέρει πόσο έντονο θα είναι. Ο ιός το καλοκαίρι μας διέψευσε» ανέφερε.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης η οποία επιδεινώνει τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού.

«Με ανησυχεί το κίνημα, είναι φοβερά επικίνδυνο, η επιδημία της παραπληροφόρησης είναι το ίδιο επικίνδυνη με την πανδημία. Πρέπει να δίνουμε σωστή πληροφόρηση, να πείθουμε τους πάντες» είπε σχετικά με τους αρνητές της μάσκας.

Σχολίασε δε πως το άνοιγμα των σχολείων πιέζει τον δείκτη μετάδοσης επιδημίας, όμως η πίεση είναι ελάχιστη και δεν προκαλεί ανησυχία.

Τέλος, ζήτησε από τους γονείς να επικοινωνούν άμεσα με τον γιατρό αν δουν έστω και ένα σύμπτωμα στο παιδί όταν ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Tags:
εμβολιασμός, γρίπη, αύξηση, κρούσματα, πανδημία, κορονοϊός, Νίκος Σύψας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK