02:30 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα για τις 19 Οκτωβρίου, αποφάσισε το αρμόδιο δικαστήριο.

Την αναβολή της δίκης για την πλημμύρα στη Μάνδρα ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η εξέταση του τρίτου μάρτυρα, αποφάσισε το δικαστήριο.

Η αναβολή της δίκης αποφασίστηκε, σύμφωνα με το kathimerini.gr, εξαιτίας του γεγονότος ότι μία εκ των δικαστών είναι έγκυος και δεν μπορούσε να ανεβαίνει στην έδρα.

Ως εκ τούτου δεν μπορούσε να προχωρήσει η δίκη καθώς δεν υπήρχε αναπληρωματικό μέλος στη σύνθεση.

Η 19η Οκτωβρίου ήταν η συντομότερη δικάσιμος προκειμένου να μη χαθεί χρόνος και εκτιμάται ότι στην νέα σύνθεση θα κληρωθεί και αναπληρωματικός δικαστής καθώς η δίκη προβλέπεται πολύμηνη.

Η δίκη ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο και αρχικά οδηγήθηκε σε διακοπή προς αναζήτηση μεγαλύτερης δικαστικής αίθουσας ώστε να χωρέσουν οι 21 κατηγορούμενοι και οι πολλοί συνήγοροι, ενώ στη συνέχεια δεν κατάφερε να προχωρήσει λόγω της πανδημίας.

Στο εδώλιο μεταξύ των κατηγορουμένων, σε βαθμό πλημμελήματος για την πλημμύρα του 2017 που κόστισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους, βρίσκονται η τέως περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, άλλοι παράγοντες της αυτοδιοίκησης της περιοχής και στελέχη της πολεοδομίας και των αρμόδιων δήμων.

Tags:
δικαστήρια, δικαστές, δικαστής, αναβολή, δίκη, δικαστήριο, πλημμύρες, Μάνδρα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK