20:34 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Σε καραντίνα βάζει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην επικράτειά της από τα ελληνικά νησιά.

Καραντίνα 10 ημερών επιβάλλεται από σήμερα σε όσους επιστρέφουν στην Ολλανδία από τα ελληνικά νησιά.

Αυτό αναγράφεται σε ανακοίνωση του ολλανδικού Υπουργείου Εξωτερικών που εκδόθηκε σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου.

«Ο αριθμός των ατόμων που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους σε ένα από τα ελληνικά νησιά αυξήθηκε απότομα. Αυτό έχει επιπτώσεις στις ταξιδιωτικές οδηγίες για τα ελληνικά νησιά (συμπεριλαμβανομένων των νησιών που συνδέονται με την ηπειρωτική χώρα μέσω γέφυρας). Ο χρωματικός κώδικας των ελληνικών νησιών άλλαξε από "κίτρινο" (προσοχή κίνδυνος για την ασφάλειά σας) σε "πορτοκαλί" (μόνο τα απαραίτητα ταξίδια). Μετά από διαμονή σε ένα από τα ελληνικά νησιά, θα πρέπει να μπείτε σε καραντίνα για 10 ημέρες όταν επιστρέψετε στην Ολλανδία. Η ελληνική χερσόνησος της Πελοποννήσου και η ηπειρωτική Ελλάδα παραμένουν "κίτρινα" (προσοχή κίνδυνος για την ασφάλειά σας)» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Βρετανία: Καραντίνα 14 ημερών σε όσους επιστρέφουν από επτά ελληνικά νησιά

Σε 14ήμερη καραντίνα αναμένεται να μπαίνουν όσοι ταξιδιώτες επιστρέφουν στη Βρετανία έπειτα από επίσκεψή τους σε επτά νησιά της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Sky News, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τα ξημερώματα της Τετάρτης οι αφίξεις στην Αγγλία από τη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Μύκονο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ανακοίνωση έκανε στη Βουλή των Κοινοτήτων το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Γκραντ Σαπς.

Tags:
πανδημία, κορονοϊός, Ελλάδα, καραντίνα, νησιά, νησί, Ολλανδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK