08:01 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 02
Βρείτε μας

Αισιόδοξη χαρακτήρισε την κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα ο καθηγητής Γκίγκας Μαγιορκίνης κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της νόσου.

Με την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα ξεκίνησε την καθιερωμένη ενημέρωση ο καθηγητής Γκίγκας Μαγιορκίνης.

«Από τα στοιχεία φαίνεται ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει τάση υποχώρησης σε κάτω από 200 κρούσματα την ημέρα, αλλά και ήπια άνοδο στον αριθμό των διασωληνωμένων» τόνισε.

«Αυτή η διαφορά οφείλεται στο γεγονός ότι χρειάζονται περίπου 7 ημέρες για να επιδεινωθούν, οπότε αντικατοπτρίζει την έκταση της πανδημίας πριν 7 με 10 ημέρες» εξήγησε.

Ο καθηγητής έκανε λόγο για «θετικά στοιχεία» καθώς, μεταξύ άλλων, «βλέπουμε υποχώρηση στον αριθμό των κρουσμάτων σε ηλικίες κάτω των 40 ετών».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κατάσταση «αν και αισιόδοξη, δεν μας επιτρέπει εφησυχασμό».

35 κρούσματα στη Μόρια

Αναφερθείς στην προσφυγική δομή στη Μόρια, ο κ. Μαγιορκίνης ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν 35 κρούσματα. Συμπλήρωσε ότι κανένα μέλος του προσωπικού δεν βρέθηκε θετικός στον νέο ιό.

Ο καθηγητής στάθηκε στην «ύψιστη» όπως είπε αξία του σεβασμού στην πολυπολιτισμικότητα και στην ανάγκη να υπάρξει ενημέρωση για τα μέτρα υγιεινής.

Πρόσθεσε ότι τα θετικά κρούσματα έχουν απομονωθεί.

Τι είπε για τις μάσκες

Συνεχίζοντας, ο κ. Μαγιορκίνης μίλησε για τις μάσκες, υπογραμμίζοντας ότι «οι πρόσφατες επιστημονικές ενδείξεις αναβαθμίζουν τη σημασία τους».

«Η ιατρική δεν είναι δόγμα και εξελίσσεται. Ο όγκος και η ισχύς των ενδείξεων που έχουν μαζευτεί για τη χρησιμότητα της μάσκας δεν έχει προηγούμενο. Το προφίλ ασφάλειας της μάσκας είναι εξαιρετικό. Σε κανέναν δεν αρέσει να τη φοράει, αλλά είναι μια μικρή θυσία για να προστατευτούν οι οικείοι μας» επισήμανε.

Τους επόμενους μήνες θα έχουμε καλύτερη γνώση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Ακολούθως, ο καθηγητής παρέθεσε τα μεγάλα, όπως είπε, ερωτήματα που απασχολούν τους ειδικούς σχετικά με τον κορονοϊό, όπως το πώς επηρεάζει την κάθε ηλικιακή κατηγορία.

«Το διάβασμα του ανθρωπίνου γονιδιώματος έρχεται στο προσκήνιο» εξήγησε, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν ενδείξεις ότι τα γονίδια που σχετίζονται με ανοσολογική απόκριση βρίσκονται στο επίκεντρο του μηχανισμού της νόσου».

«Άρα απ’ όσα βλέπουμε και όσα "δένουν" από την κλινική πράξη, θεωρούμε ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε καλύτερη γνώση για το πώς θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη νόσο» κατέληξε ο κ. Μαγιορκίνης.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, Ελλάδα, κορονοϊός, Γκίκας Μαγιορκίνης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK