21:25 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Την αρνητική «πρωτιά» όσον αφορά τα κρούσματα κορονοϊού που βεβαιώθηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο έλαβε ξανά η Αττική.

«Πρωταθλήτρια» στη συγκέντρωση της πλειοψηφίας των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού, αναδείχθηκε ξανά η Αττική.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τρίτης, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ανακοίνωσε 169 νέα κρούσματα της πανδημίας της COVID-19.

Από τα νέα περιστατικά της νόσου, τα 65 κρούσματα εντοπίζονται στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων πέντε συνδέονται με συρροές, ενώ έξι αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Πλέον, σε συνολικά μεγέθη, η Ελλάδα απαριθμεί 11.832 κρούσματα της COVID-19, ενώ οι νεκροί στη χώρα μας έφτασαν τους 290.

Παράλληλα, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας το απόγευμα της Τρίτης σημείωσε πως ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει τάση υποχώρησης κάτω από τα 200 κρούσματα.

«Από τα στοιχεία φαίνεται ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει τάση υποχώρησης σε κάτω από 200 κρούσματα την ημέρα, αλλά και ήπια άνοδο στον αριθμό των διασωληνωμένων» τόνισε.

«Αυτή η διαφορά οφείλεται στο γεγονός ότι χρειάζονται περίπου 7 ημέρες για να επιδεινωθούν, οπότε αντικατοπτρίζει την έκταση της πανδημίας πριν 7 με 10 ημέρες» εξήγησε.

Ακόμη, έκανε λόγο για «θετικά στοιχεία» καθώς, μεταξύ άλλων, «βλέπουμε υποχώρηση στον αριθμό των κρουσμάτων σε ηλικίες κάτω των 40 ετών», προσθέτοντας ταυτόχρονα πως η κατάσταση «αν και αισιόδοξη, δεν μας επιτρέπει εφησυχασμό».
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
Δυτική Αττική, Περιφέρεια Αττικής, Αθήνα, Αττική, νεκροί, νεκρός, νεκρή, θάνατος, θάνατοι, ασθενείς, ασθενής, εισαγόμενα κρούσματα, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK