00:33 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τα εστιατόρια στην Αττική δεν έχουν αποφασίσει να κλείσουν μεταξύ 16 και 22 Σεπτεμβρίου όπως πρότεινε η ΠΑΣΚΕΔΙ.

Τα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ στην Αττική δεν θα συμμετάσχουν στο lockdown των καταστημάτων εστίασης από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου που προτάθηκε από το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ).

Ωστόσο, όπως τονίζει η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής (ΕΕΕΣΑ) η απόφαση για ενδεχόμενο lockdown θα ληφθεί μαζί με όλα τα σωματεία μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, η ένωση εστιατορίων της Αττικής επισημαίνει ότι η ΠΑΣΚΕΔΙ, λειτουργώντας αυτόνομα, αποφάσισε να προχωρήσει στο κλείσιμο καταστημάτων.

Αντίθετα «η ΕΕΕΣΑ θα συναποφασίσει μαζί με όλα τα σωματεία της Ελλάδας αλλά και με το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανό μας την ΠΟΕΣΕ, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, για την στάση που θα κρατήσουμε και για το τι κινητοποιήσεις θα οργανώσουμε» όπως τονίζεται.

Πότε κλείνουν τα εστιατόρια

Απόφαση να κλείσουν τα εστιατόρια μεταξύ 16 και 22 Σεπτεμβρίου αποφάσισε η ΠΑΣΚΕΔΙ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιαφορία της κυβέρνησης αναφορικά με τον πληττόμενο από την πανδημία κλάδο.

«Προσπαθήσαμε πολύ όλο το διάστημα από το ξέσπασμα της πανδημίας και των μέτρων που επιβλήθηκαν να ξεκινήσουμε έναν παραγωγικό διάλογο με την κυβέρνηση, θέτοντας προς συζήτηση οργανωμένες προτάσεις και ένα πλήρως μελετημένο σχέδιο δράσης που θα προστάτευε τον κλάδο, προβλέποντας την καταστροφή που ερχόταν καταπάνω μας. Ωστόσο, αυτό που εισπράττουμε μέχρι σήμερα, είναι αυτό που εισπράττει ο κλάδος από κάθε κυβέρνηση εδώ και δεκαετίες: ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ» αναφέρουν.

Η ΠΑΣΚΕΔΙ ζητά, μεταξύ άλλων, απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, ελευθερία για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στους εξωτερικούς χώρους, μείωση ενοικίων, μείωση του ΦΠΑ, κατάργηση της προκαταβολής φόρου στο 100% και ενίσχυση για να μην προχωρήσουν σε απολύσεις.

Tags:
κορονοϊός, κατάστημα εστίασης, εστίαση, Αττική, εστιατόρια, εστιατόριο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK