10:53 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (427)
0 01
Βρείτε μας

Η κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά, μετά τον εντοπισμό πολλαπλών κρουσμάτων κορονοϊού, αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία της.

Συναγερμός έχει σημάνει στα Γιαννιτσά, όπου εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό πολλοί εργαζόμενοι σε μονάδα επεξεργασίας και κονσερβοποίησης φρούτων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 46 ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα και των υπολοίπων εργαζομένων.

Όπως αναφέρει η δημόσια τηλεόραση, τη χρονική στιγμή που εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στο εργοστάσιο απασχολούνταν 150 άτομα.

Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους ήταν εποχικοί που μετακινούνται μαζικά με λεωφορεία στους νομούς Κιλκίς, Ημαθίας, Πιερίας και Θεσσαλονίκης, προκαλώντας ανησυχία στις υγειονομικές αρχές των συγκεκριμένων περιοχών.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως προχωρά σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας, μετά την καταγραφή των κρουσμάτων της COVID-19.

«Η εταιρεία μας, η οποία σημειωτέων τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από την COVID-19, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων σε 11 εργαζομένους της περιοχής Κιλκίς, έλαβε άμεσα όλα τα νόμιμα μέτρα, ενημερώνοντας τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον άμεσα μέτρα με δικά τους έξοδα, και μέχρι νεωτέρας, διέκοψε τη λειτουργία της, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του προσωπικού της» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ).
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (427)
Tags:
αναστολή εργασίας, αναστολή, λουκέτο, κρούσματα, κρούσμα, εργαζόμενοι, εργαζόμενος, εργοστάσιο, εργάτες, εργάτης, Γιαννιτσά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK