22:38 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στη Μόρια (105)
0 0 0
Βρείτε μας

Άμεσα αναμένεται να μεταφερθούν από το ΚΥΤ της Μόριας προς την ηπειρωτική Ελλάδα τα 400 ασυνόδευτα ανήλικα που διέμεναν εκεί.

Το αργότερο μέχρι την Πέμπτη θα γίνει η μεταφορά των 400 ασυνόδευτων ανήλικων που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας στην ηπειρωτική Ελλάδα, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Τη μεταφορά προανήγγειλε το πρωί με ανάρτησή στο Twitter και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον, η οποία ανέφερε ότι η Κομισιόν θα χρηματοδοτήσει την άμεση μεταφορά και διαμονή τους στην ενδοχώρα.

Τον συντονισμό που αφορά τη μεταφορά και τη στέγασή τους έχει αναλάβει η Ειδική Γραμματεία Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Με τη μεταφορά των 400 μηδενίζεται ο αριθμός των ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονταν στη Μόρια.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε χτες το Υπουργείο Μετανάστευσης, ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των παιδιών που βρίσκονταν στο ΚΥΤ τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ ο αριθμός των ασυνόδευτων παιδιών που διέμεναν εκτός ΚΥΤ στη Μόρια είχε ήδη μηδενιστεί.

Συνολικά, ο αριθμός των ασυνόδευτων παιδιών στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των νησιών μειώθηκε κατά 54% από τον Φεβρουάριο ως τον Αύγουστο 2020.

Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (105)
Tags:
ανήλικοι πρόσφυγες, πρόσφυγες, ασυνόδευτα, Λέσβος, Μόρια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK