09:25 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εξέφρασε την ετοιμότητά της να βοηθήσει την Ελλάδα μετά τη φωτιά στη Μόρια.

Το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) είναι έτοιμο να παράσχει στην Ελλάδα την απαραίτητη υποστήριξη μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ μεταναστών στο νησί της Λέσβου, δήλωσε εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

«Είμαστε πολύ λυπημένοι για τις τρομερές ειδήσεις για μεγάλες πυρκαγιές που κατέστρεψαν μεγάλα τμήματα του κέντρου υποδοχής της Μόριας στη Λέσβο. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Καθώς αξιολογείται η κατάσταση, είμαστε εκεί για να προσφέρουμε υποστήριξη» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η καταστροφή που υπέστη ο καταυλισμός στη Μόρια, εντός και εκτός του ΚΥΤ, έχει οδηγήσει χιλιάδες μετανάστες στους δρόμους της Λέσβου, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν στο νησί.

Εν τω μεταξύ στη Λέσβο μεταβαίνει κυβερνητικό κλιμάκιο.

Πληροφορίες, που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρουν ότι δεν κάηκαν οι υποδομές διοίκησης και ταυτοποίησης, κάηκε όμως ολοσχερώς η Υπηρεσία Ασύλου και ο εξοπλισμός της.

Επίσης, ζημιές υπήρξαν στον χώρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας καθώς και στον κλιματισμό της υγειονομικής μονάδας που φτιάχτηκε με δωρεά της ολλανδικής κυβέρνησης.

Tags:
μετανάστες, πρόσφυγες, φωτιά, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Μόρια, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, ΟΗΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK