09:04 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Σε συναγερμό έχουν τεθεί από το πρωί της Τετάρτης οι Αρχές στην περιοχή της Νέας Μάκρης όπου έχει ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά.

Πολύ δύσκολες συνθήκες επικρατούν στην περιοχή της Νέας Μάκρης, όπου οι πυροσβέστες μάχονται ένα από τα σημερινά πύρινα μέτωπα, καθώς πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

«Το μέτωπο είναι ενεργό, αν και υπάρχει ένας σχετικός έλεγχος από τις δυνάμεις που επιχειρούν. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι οι άνεμοι είναι ισχυροί και γυρίζουν συνεχώς, κάνοντας την κατάσταση της πυρόσβεσης αρκετά δύσκολη. Ευτυχώς, η κινητοποίηση ήταν άμεση και δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ωστόσο ο άνεμος σπρώχνει τη φωτιά προς το δάσος και αυτό θα δυσκολέψει τις επίγειες επιχειρήσεις πυρόσβεσης. Όμως, οι δυνάμεις επιχειρούν και από αέρος» τόνισε ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως η προσπάθεια για κατάσβεση συνεχίζεται ενώ οι Αρχές θα είναι σε επιφυλακή και για αύριο.

«Προέκυψαν ταυτόχρονα δύο μέτωπα, καθώς είχαμε μια φωτιά και στον Νέο Βουτζά, αλλά την προλάβαμε και αυτή τη στιγμή δεν είναι ενεργή. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για το ενεργό μέτωπο και είμαστε σε επιφυλακή και για αύριο, καθώς επίσης θα είναι μια ημέρα με ισχυρούς ανέμους». 

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή της Νέας Μάκρης περίπου στις 10:30 το πρωί.

Tags:
θυελλώδεις άνεμοι, άνεμοι, δήμαρχος, Νέα Μάκρη, πυρκαγιά, φωτιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK