16:39 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στη Μόρια (105)
0 0 0
Βρείτε μας

Νότης Μηταράκης, Τάκης Θεοδωρικάκος και Παναγιώτης Αρκουμανέας έσπευσαν στη Λέσβο και παραχωρούν συνέντευξη Τύπου μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο ΚΥΤ της Μόριας.

Κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τους υπουργούς Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη και Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο καθώς και από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, μετέβη στη Λέσβο, μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με αφορμή τη φωτιά που κατέστρεψε το ΚΥΤ της Μόριας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε ενημέρωση που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης ανέφερε πως καταστράφηκε ολοσχερώς το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, όπου διέμεναν περίπου 3.500 άνθρωποι, ενώ οι σκηνές στον ελαιώνα περιμετρικά του ΚΥΤ δεν έχουν καταστραφεί.

Ακόμη, τόνισε πως ως προσωρινή λύση προκρίνεται το στήσιμο σκηνών σε γήπεδα ή άλλους μεγάλους χώρους για την προσωρινή μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών που έμειναν άστεγοι μετά τη φωτιά.

Βασική προτεραιότητα είναι τα ασυνόδευτα παιδιά και μέχρι στιγμής 350 ασυνόδευτοι ανήλικοι έχουν καταγραφεί και συγκεντρωθεί σε συγκεκριμένο χώρο, ξενοδοχεία και καταλύματα. Από σήμερα γίνεται η μεταφορά τους, που ίσως ολοκληρωθεί και σήμερα.

Παράλληλα, τη λύπη του για όσα συνέβησαν στη Μόρια εξέφρασε μέσω δήλωσης νωρίτερα σήμερα και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αναγνωρίζω τις δύσκολες συνθήκες. Τίποτα ωστόσο δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για βίαιες αντιδράσεις σε υγειονομικούς ελέγχους. Και, πολύ περισσότερο, για τέτοιας έκτασης ταραχές. Η κατάσταση στη Μόρια δεν μπορεί να συνεχιστεί, γιατί αποτελεί ταυτόχρονα ζήτημα δημόσιας υγείας, ανθρωπισμού αλλά και εθνικής ασφάλειας».

Ανακοίνωσε δε, πως το νησί κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι που, όπως είπε, σημαίνει πως όλοι οι εθνικοί πόροι και όλες οι εθνικές δυνάμεις θα συνδράμουν, ενώ έκανε γνωστό ότι απομακρύνονται ήδη από εκεί σήμερα, όλα τα ασυνόδευτα παιδιά.

Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (105)
Tags:
Νότης Μηταράκης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Γιώργος Κουμουτσάκος, ΕΟΔΥ, πρόσφυγας, πρόσφυγες, δομή μεταναστών, μετανάστης, μετανάστες, δασική πυρκαγιά, πυρκαγιά, φωτιά τώρα, φωτιά, ΚΥΤ Μόριας, Μόρια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK