19:13 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στη Μόρια (105)
0 01
Βρείτε μας

Για τις φωτιές στη Μόρια μίλησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αποδίδοντας τα όσα συνέβησαν σε αντιδράσεις από αυτούς που αρνήθηκαν να τεθούν σε καραντίνα.

Σε ορισμένους διαμένοντες στο ΚΥΤ της Μόριας που αρνήθηκαν να τεθούν σε καραντίνα απέδωσε τις φωτιές και τις καταστροφές που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης, στη Μόρια της Λέσβου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο δελτίο του Alpha, τόνισε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου πίσω από τη φωτιά στη Μόρια.

«Για να πούμε “σχέδιο” θα πρέπει να 'χουμε στοιχεία ότι κάποιοι το επεξεργάστηκαν και το εκτέλεσαν. Τέτοια στοιχεία δεν υπάρχουν. Κάποιοι αρνήθηκαν την καραντίνα μετά τα 35 κρούσματα - και τις επαφές τους. Αυτοί αντέδρασαν και προέβησαν στις συγκεκριμένες πράξεις» δήλωσε.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «θα αποδοθούν ευθύνες» για τα όσα συνέβησαν.

Μιλώντας για την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «μεγάλη κινητοποίηση» που είχε ως αποτέλεσμα τελικά να μην υπάρξει κανένα θύμα. «Δεν κινδύνευσε να χαθεί ανθρώπινη ζωή» συμπλήρωσε.

Διαβεβαίωσε ότι κανείς από αυτούς που διέμεναν στο ΚΥΤ δεν θα ταξιδέψει στο εσωτερικό της χώρας, με την εξαίρεση ορισμένων ασυνόδευτων ανηλίκων.

Ερωτηθείς για τις επόμενες κινήσεις, ο κ. Χρυσοχοΐδης παραδέχτηκε ότι ύστερα από τα τελευταία γεγονότα «ασφαλώς και χτυπάει καμπάνα» και γι’ αυτό «έχουν ληφθεί μέτρα».

«Οι υπηρεσίες είναι έξω από κάθε ΚΥΤ και δομή ώστε να υπάρχει ασφάλεια».

Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (105)
Tags:
καραντίνα, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πυρκαγιά, φωτιά, Μόρια, ΚΥΤ Μόριας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK