08:51 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Φωτιά στη Μόρια (105)
0 0 0
Βρείτε μας

Δύσκολη και με πολλά κενά η πρώτη νύχτα στη Μυτιλήνη μετά τη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας – Αύριο το πρωί μάλλον το Blue Star στη Λέσβο.

Μετά την τραγική σημερινή ημέρα με τη φωτιά στη Μόρια, η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς το ΚΥΤ, ακολουθεί μια δύσκολη πρώτη νύχτα με μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού των μεταναστών και των προσφύγων να κοιμούνται έξω απροφύλαχτοι.

Στην έκτακτη Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα το απόγευμα, έγινε λόγος για ένα επιβατηγό πλοίο και για δυο αρματαγωγά, τα οποία θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι είναι άστεγοι.

Παρ’ όλα αυτά, κι ενώ η νύχτα προχωρά, επίσημη πληροφόρηση στο νησί δεν υπάρχει ακόμα για το τι ώρα θα έρθουν αυτά τα δύο αρματαγωγά που θα φιλοξενήσουν 2.000 αιτούντες άσυλο.

Όσο για το επιβατηγό πλοίο, ούτε αυτό φαίνεται ότι θα φτάσει στη Λέσβο σήμερα το βράδυ.

Σύμφωνα με πηγές του Sputnik, το Blue Star Chios, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το επιβατηγό πλοίο το οποίο θα φιλοξενήσει περίπου 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες, θα φτάσει στο νησί της Λέσβου, στις 06:00 αύριο το πρωί.

«Χύμα» και απροφύλαχτοι κοιμούνται οι μετανάστες στον κεντρικό δρόμο της Μόριας

Την ίδια στιγμή, 3.000 περίπου άνθρωποι προσπαθούν αυτή τη στιγμή να κοιμηθούν όπως–όπως στο κομμάτι του ελαιώνα έξω από το ΚΥΤ που έμεινε σχετικά ανεπηρέαστο από τη φωτιά, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς προσπαθούν να κάνουν το ίδιο στα πεζοδρόμια γύρω από τον κεντρικό δρόμο της Μόριας.

Στην πλειονότητά του ο κόσμος κοιμάται κατάχαμα κι εντελώς απροφύλαχτα την ίδια ώρα που η νέα απογευματινή φωτιά έβγαλε έξω από το ΚΥΤ ακόμα κι αυτούς που είχαν απομείνει και προσπαθούσαν να διανυκτερεύσουν σε μη καμένες σκηνές.

Επίσης, στην περιοχή Λάρσος που βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ., σε παλιά ανενεργή εγκατάσταση, έχουν στηθεί σκηνές και μερίδα προσφύγων και μεταναστών έχουν μεταφερθεί εκεί.

Η δεύτερη φωτιά δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο το τοπίο στη Μόρια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Μόριας, Γιάννη Μαστρογιάννη, πάρα πολλοί μετανάστες και οι πρόσφυγες έχουν ήδη διαφύγει εδώ κι ώρες προς βουνά και κοντινά χωριά.

Στην πόλη της Μυτιλήνης πάντως, φαίνεται ότι δεν πρέπει να έχει περάσει κομμάτι του πληθυσμού που διέμενε στη Μόρια καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις έξω από την περιοχή είναι ισχυρότατες.

Η πρώτη νύχτα στη Μυτιλήνη είναι δύσκολη και σε μεγάλο βαθμό ακόμα «αρρύθμιστη».

Αποστολή του Sputnik στη Λέσβο - Παρακολουθήστε όλες τις εξελιξεις από το νησί μετά τη φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας.

Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (105)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός, επεισόδια, πυρκαγιές, πυρκαγιά, Τάκης Θεοδωρικάκος, Γιώργος Κουμουτσάκος, Νότης Μηταράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόσφυγας, πρόσφυγες, δομή μεταναστών, μετανάστης, μετανάστες, Λέσβος, Μυτιλήνη, ΚΥΤ Μόριας, Μόρια, φωτιά τώρα, φωτιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK