14:43 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Με το κουδούνι για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να χτυπά την ερχόμενη Δευτέρα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εξέφρασε την ετοιμότητα της Πολιτείας.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής όπου συζητείται η κύρωση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου του Αυγούστου, ανέφερε πως ολα είναι έτοιμα για την ασφαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, την προσεχή Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σχετικά με το άνοιγμα των δομών εκπαίδευσης, η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως έχει εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά όλο το πλαίσιο επαναλειτουργίας των πανεπιστημίων, καθώς και για όλες τις δομές πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, έτσι όπως διαμορφώθηκαν σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, έχει αναρτηθεί ένα ενημερωτικό βίντεο το οποίο απευθύνεται σε παιδιά και εστιάζει ιδιαίτερα στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας, ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τους κατά τόπους συλλόγους, προκειμένου οι γιατροί από την ερχόμενη εβδομάδα να βοηθήσουν με καίριο τρόπο στην ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας διά ζώσης για τα μέτρα προστασίας και πρόληψης με έμφαση εκ νέου στη μάσκα.

Αναφορικά με τις διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας που εμπεριέχονται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η υπουργός είπε πως προβλέπεται η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση με χρήση μέσων τεχνολογίας, σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για τις περιπτώσεις εκείνες της καθολικής ή της μερικής αναστολής λειτουργίας.

 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός, μαθήματα, μαθήτρια, μαθητές, μαθητής, Νίκη Κεραμέως, άνοιγμα σχολείων, ωράριο σχολείων, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK