15:42 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στη Μόρια (105)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε σκηνές στημένες ακόμα και στον δρόμο πέρασαν την πρώτη νύχτα πρόσφυγες και μετανάστες από το κατεστραμμένο ΚΥΤ στη Μόρια.

«Καμπανάκι» για την κατάσταση που επικρατεί μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας κρούει ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. 

Όπως ανέφερε «είναι μια κατάσταση αδιέξοδη. Δεν έχω πλήρη εικόνα, αλλά είναι απολύτως σαφές πως χιλιάδες άνθρωποι χωρίς υποδομή, τουαλέτες κ.λπ., στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον είναι προϋπόθεση για μετάδοση νοσημάτων. Φοβάμαι για τροφικές δηλητηριάσεις, για μολυσμένο νερό, όπως βλέπω τις εικόνες. Μιλάμε για μια κατάσταση ανθυγιεινή που πρέπει οπωσδήποτε να επιλυθεί». 

Κρούσματα κορονοϊού

Σχετικά με τη σημαντική αύξηση, χθες, των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, εξήγησε πως:

«γενικώς θα βλέπουμε αυξομειώσεις αυτό δεν είναι κάτι που μας απασχολεί τόσο το να παρακολούθουμε τις διασωληνώσεις και τις εισαγωγές που αυξάνονται και γενικώς είμαστε σε μια ασταθής ισορροπία που μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή, ενώ τόνισε πως δεν πρέπει να χαλαρώνονται τα μέτρα».

Σχετικά με το εμβόλιο, ο ίδιος σημείωσε πως η επιστημονική κοινότητα πάντα έλεγε ότι για να βγει εμβόλιο, χρειάζεται μια διαδικασία η οποία μπορεί να είναι ταχεία, αλλά το πιθανότερο είναι να είναι σχετικά βραδεία.

Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (105)
Tags:
κορονοϊός, κρούσματα, ΚΥΤ Μόριας, Μόρια, Αλκιβιάδης Βατόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK