19:21 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τουλάχιστον 10 παιδιά θα πρέπει να εγγραφούν προκειμένου να λειτουργήσει το ολοήμερο πρόγραμμα στα δημοτικά σχολεία, ενώ οι αιτήσεις θα γίνονται απευθείας δεκτές.

Δεκτές θα γίνονται όλες ανεξαιρέτως οι αιτήσεις για ολοήμερο πρόγραμμα στα δημοτικά σχολεία, καθώς δεν υπάρχουν προϋποθέσεις εγγραφής. 

Σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (ΦΕΚ Β 3838/9-9-2020) οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να εγγράφονται στο Ολοήμερο, κατόπιν σχετικής αίτησης των κηδεμόνων τους που θα γίνεται δεκτή από τους διευθυντές και τους προϊστάμενου των δημοτικών σχολείων.

Η Απόφαση προβλέπει ότι, προκειμένου να λειτουργήσει το ολοήμερο πρόγραμμα, θα πρέπει να εγγραφούν σε αυτό τουλάχιστον 10 παιδιά. Για τα διθέσια, τριθέσια, τετραθέσια και πενταθέσια δημοτικά, ο αντίστοιχος αριθμός είναι οκτώ, ενώ για τα μονοθέσια αρκεί να εγγραφεί στο Ολοήμερο τουλάχιστον το 1/3 του μαθητικού πληθυσμού.

Η ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου, στις 15:00, εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των κηδεμόνων. Η λήξη του προγράμματος θα είναι στις 16:00, σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου.

Βάσει των όσων αναφέρει η Απόφαση, στη συγκρότηση των τμημάτων του Ολοήμερου θα λαμβάνεται υπόψη η δηλωθείσα ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών που αναγράφεται στη σχετική υπεύθυνη δήλωση των κηδεμόνων κατά την εγγραφή.

Tags:
Υπουργείο Παιδείας, αιτήσεις, δημοτικό σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK