08:45 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στη Μόρια (100)
0 10
Βρείτε μας

Για τα τελευταία γεγονότα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, μίλησε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Αδύνατο να δημιουργηθεί άλλη δομή στη Λέσβο, γιατί ο πληθυσμός έχει ταλαιπωρηθεί και φοβάται, σημείωσε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης. 

Ο ίδιος τόνισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, πως η τοπική κοινωνία ίσως να δεχόταν μια δομή καταγραφής όπου οι μετανάστες και οι πρόσφυγες θα μένουν για μία έως δύο ημέρες αλλά όχι κλειστή δομή με χιλιάδες άτομα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η πολύωρη σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου με τους δύο δημάρχους για τη δημιουργία κλειστής δομής δεν κατέληξε κάπου και πρόσθεσε ότι κάτοικοι έχουν μαζευτεί έξω από το κατεστραμμένο ΚΥΤ της Μόριας για να εμποδίσουν τυχόν εργασίες.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει χώρος για δημιουργία δομής σε ακατοίκητο νησί, τόνισε ότι «η ίδια η κυβέρνηση αποκλείει τα ξερονήσια» και πως «αυτή η "οπσιόν" δεν υπάρχει».

«Η μόνη λύση που προβάλλει ως εφικτή και ρεαλιστική, είναι να μεταφερθούν στην Ευρώπη αυτοί οι άνθρωποι» πρόσθεσε ο κ. Μουτζούρης.

Τόνισε δε ότι με τα δημοσιεύματα αλλά και τις δηλώσεις ηγετών της ΕΕ όπως του Εμανουέλ Μακρόν για τη Μόρια, έχει δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό κλίμα.

Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (100)
Tags:
μετανάστες, ανήλικοι πρόσφυγες, πρόσφυγες, πρόσφυγας, Μόρια, Ευρώπη, Κώστας Μουτζούρης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK