13:14 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέταση για τα εξώδικα σε εκπαιδευτικούς.

Παρέμβαση του εισαγγελέα έφεραν δημοσιεύματα με καταγγελίες ότι εκπαιδευτικοί έχουν λάβει εξώδικα από γονείς μαθητών, που τους απειλούν με προσφυγές στη Δικαιοσύνη εάν επιβάλλουν στα παιδιά τους τη χρήση μάσκας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βαγγέλης Ιωαννίδης, έδωσε παραγγελία να γίνει προκαταρκτική εξέταση με αντικείμενο τα συγκεκριμένα εξώδικα προκειμένου να εξακριβωθεί αν διαπράττονται αξιόποινες πράξεις. 

Η εντολή του Εισαγγελέα είναι να εξεταστεί ειδικά, τυχόν διάπραξη των αδικημάτων της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη των ασθενειών, της διέγερσης σε ανυπακοή και της παράνομης βίας.

Όπως αναφέρουν οι καταγγελίες των εκπροσώπων Ομοσπονδιών δασκάλων και καθηγητών, τις τελευταίες ημέρες λαμβάνουν εξώδικα γονέων στα οποία διατυπώνονται προειδοποιήσεις για προσφυγές στη Δικαιοσύνη αν επιβάλλουν τη χρήση μάσκας στα παιδιά τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Θανάση Κικινή, σε εξώδικο που υπογράφεται από 217 γονείς και εστάλη στα γραφεία όλων των εκπαιδευτικών οργανώσεων -νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών μέσης εκπαίδευσης- καθώς και στη Συνομοσπονδία Γονέων-Μαθητών Ελλάδος, ζητούνται γραπτές διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση μάσκας για την υγεία των μαθητών, προκειμένου οι γονείς να τις προσκομίσουν εφόσον οι ίδιοι κρίνουν, για δικαστική χρήση.

Επίσης, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο εξώδικο, οι δάσκαλοι, αναλαμβάνουν χρέη «υγειονομικού επόπτη» χωρίς την έγκυρη γονική συγκατάθεση και χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις.

«Ο ανήλικος εντός μονάδας εκπαίδευσης αντιμετωπίζεται ως λήπτης υπηρεσιών υγείας, χωρίς την έγκριση και την παρουσία κηδεμόνα μέσω της χρήσης μη πιστοποιημένου προϊόντος για ιατρικό σκοπό» αναγράφεται στο εξώδικο, που πλέον αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας που σχηματίζει η Εισαγγελία.
Tags:
εξώδικο, μάσκα, εκπαιδευτικοί, σχολεία, σχολείο, εισαγγελική έρευνα, εισαγγελείς, εισαγγελέας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK