22:15 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 0 0
Βρείτε μας

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, πραγματοποιεί περιοδεία σε σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας ενόψει του ανοίγματος στις 14 Σεπτεμβρίου.

Διαβεβαιώσεις ότι όλα είναι έτοιμα για το πρώτο κουδούνι στις 14 Σεπτεμβρίου, παρείχε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, από το 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, στο πλαίσιο της περιοδείας που ξεκίνησε σήμερα σε σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ σχολιάζει τις αντιδράσεις για τις μάσκες

«Έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες που αφορούν στην κανονική έναρξη της σχολικής χρονιάς, η πρόσληψη εκπαιδευτικών έγινε πιο νωρίς από τα προηγούμενα χρόνια, τα βιβλία είναι στη θέση τους κι έχει γίνει και μια ειδική προετοιμασία στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας - μέτρα προστασίας και πρόληψης έναντι του κορονοϊού» σημείωσε η κα Κεραμέως.

Στόχος της περιοδείας της υπουργού στην Κεντρική Μακεδονία είναι να μιλήσει με τους εκπαιδευτικούς, να ακούσει τις ερωτήσεις και τις ανησυχίες τους, διαβεβαιώνοντας ότι:

«εδώ είμαστε να τα λύσουμε όλα, όλοι μαζί ενωμένοι θα ξεκινήσουμε αυτή τη νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά».

Αντιδράσεις για τις μάσκες

Αναφερόμενη στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει, η υπουργός σχολίασε ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση. 

«Οι ειδικοί είναι σαφέστατοι: η μάσκα είναι ασφαλής και είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε για να τους προστατεύσουμε όλους μας - τον εαυτό μας, τους γύρω μας, τους μαθητές μας, τους εκπαιδευτικούς μας, τους γονείς μας, το σπίτι μας. Η μάσκα είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε αυτή τη στιγμή για να συνεχίσουμε τη ζωή μας».

Στο πλαίσιο της περιοδείας της θα επισκεφθεί σήμερα το Κιλκίς, την Πέλλα και την Ημαθία, ενώ αύριο θα βρεθεί στη Χαλκιδική, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
Νίκη Κεραμέως, άνοιγμα σχολείων, σχολεία, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υφασμάτινη μάσκα, μάσκα προστασίας, μάσκες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK