03:11 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (502)
0 0 0
Βρείτε μας

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού λαμβάνονται σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας.

Έκτακτα μέτρα λαμβάνονται από αύριο, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και μέχρι την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς, λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό.

Η λήψη μέτρων αποφασίστηκε ύστερα από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας όπου και αξιολογήθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τα νέα μέτρα σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς

Αναλυτικά τα νέα μέτρα σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της ΕΛ.ΑΣ. σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς

Στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ) και της ΕΛ.ΑΣ. για εντατικοποίηση των ελέγχων και για την πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας τους.

Για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται και συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα έκτακτα μέτρα ισχύουν και σε άλλες περιοχές της χώρας όπως στο Ηράκλειο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (502)
Tags:
Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Κιλκίς, Ημαθία, Πιερία, Πέλλα, Ελλάδα, Μέτρα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK