09:29 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 22
Βρείτε μας

Τα πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού που επιβεβαιώθηκαν στη συγκεκριμένο εταιρεία, επέφεραν την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της.

Αναστέλλεται για επτά ημέρες η λειτουργία της εταιρείας κονσερβοποιίας στα Γιαννιτσά εξαιτίας πολλών κρουσμάτων κορονοϊού.

Οι παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης πανηγυρίζουν
© Φωτογραφία : Intime sports/Tzamaros Panagiotis

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) η απόφαση ελήφθη «λόγω του επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (114 κρούσματα) σε εταιρεία κονσερβοποιίας στη Δ.Ε. Γιαννιτσών, κατόπιν σχετικών ελέγχων».

Έτσι, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Μάλιστα, η ανωτέρω αναστολή λειτουργίας ισχύει για επτά ημέρες, δηλαδή από 11 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 06:00 έως 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 06:00.

Έκτακτα μέτρα λόγω κορονοϊού σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία, Κιλκίς

Παράλληλα, νέα περιοριστικά μέτρα λαμβάνονται από αύριο, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και μέχρι την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς, λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό.

Η λήψη μέτρων αποφασίστηκε ύστερα από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας όπου και αξιολογήθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07:00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των εννέα ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως τέσσερα άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως έξι άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της ΕΛ.ΑΣ. σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς

Ταυτόχρονα, στις τέσσερις συγκεκριμένες περιφερειακές ενότητες μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ) και της ΕΛ.ΑΣ. για εντατικοποίηση των ελέγχων και για την πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας τους.

Για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται και συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα έκτακτα μέτρα ισχύουν και σε άλλες περιοχές της χώρας όπως στο Ηράκλειο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Tags:
εργοστάσιο, εργαζόμενοι, εργαζόμενος, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός, εταιρεία, εταιρία, Νίκος Χαρδαλιάς, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Γιαννιτσά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK