08:58 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (413)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα κορονοϊού και, την Πέμπτη (09/10), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του κυβερνητικού φορέα ανακοίνωσε τη λήψη έκτακτων μέτρων προστασίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ) ανακοίνωσε, την Πέμπτη (10/09), πως έχουν επιβεβαιωθεί δύο κρούσματα κορονοϊού στην Κεντρική Υπηρεσία και γι' αυτό κλείνει ο δεύτερος όροφος του κτιρίου ενώ, το πρωί της Παρασκευής (11/09), ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα αρχίσει τη διαδικασία συλλογής δειγμάτων. 

Ακόμα, θα δοθεί άδεια στους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και θα διενεργηθεί επαναληπτική απολύμανση στο κτίριο των Κεντρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ αναφέρει το εξής:

«Η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ για μια ακόμη φορά, με αίσθημα ευθύνης, επικοινωνεί μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσει για την πορεία του θέματος των κρουσμάτων COVID-19, που εντοπίστηκαν στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΠΟΑ. Χθες, για πρώτη φορά διαπιστώθηκε κρούσμα στο Υπουργείο και κατόπιν ενεργειών της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, ο Υπηρεσιακός Γραμματέας, κ. Εμμ. Αντωνόπουλος, εξέδωσε ανακοίνωση με τα πρώτα μέτρα αντιμετώπισης.Σήμερα, 10/09/2020, διαπιστώθηκε δεύτερο κρούσμα COVID-19 στην ίδια Υπηρεσία».

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται πως υπήρξε άμεση κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, η οποία με κλιμάκιό της βρέθηκε στην Κεντρική Υπηρεσία και αποφασίστηκαν τα εξής:

  • To κλείσιμο του δεύτερου ορόφου στην οδό Μπουμπουλίνας.
  • Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει, την Παρασκευή 11/09/2020, μεγάλο αριθμό δειγματοληψιών σε συναδέλφους (σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που ορίζει ο ΕΟΔΥ).
  • Την παροχή αδείας στους συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
  • Την άμεση διενέργεια επαναληπτικής απολύμανσης στο κτήριο των Κεντρικών Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (413)
Tags:
κρούσματα, Υπουργείο Πολιτισμού, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK