11:24 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (479)
0 01
Βρείτε μας

Για τις αντιδράσεις που έχει φέρει η υποχρεωτική χρήση μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία μίλησε η Βάνα Παπαευαγγέλλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ.

Πώς μπορούν να διαχειριστούν τη μάσκα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί ενόψει της έναρξης των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, εξήγησε μεταξύ άλλων η Βάνα Παπαευαγγέλλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

«Εγώ νομίζω ότι είναι μειοψηφία αυτοί που αντιδρούν για τη μάσκα. Ο γονιός θέλει το καλό του παιδιού του. Έχουμε επικοινωνήσει με κάθε τρόπο γιατί η μάσκα είναι απαραίτητη. Είναι για την προστασία όχι μόνο των παιδιών, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας» σημείωσε η ίδια.

Επίσης, υπογράμμισε πως η μάσκα ναι μεν είναι άβολη, αλλά είναι ασφαλής και έκανε σαφές πως δεν δημιουργεί χαμηλό οξυγόνο ή διοξείδιο, ζάλη και πονοκέφαλο. 

«Νομίζω ότι θα υπάρξει συναίνεση και ότι όλα θα πάνε καλά» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ακόμη, συμβούλευσε τα παιδιά να ακούνε τη δασκάλα τους διότι, όπως σημείωσε, οι εκπαιδευτικοί έχουν τον τρόπο να δείξουν στα παιδιά την ορθή χρήση μάσκας.

«Στο διάλειμμα το έχουμε πει ξεκάθαρα δεν θα φοράνε μάσκα, απλά πρέπει να δώσουμε τις οδηγίες πώς θα διαχειρίζονται τη μάσκα τους. Πώς τη βγάζουν, πού την αποθηκεύουν για το διάλειμμα κ.λπ.». 

Παράλληλα, ανέφερε πως σε περίπτωση που κάποιο παιδί ξυπνάει και έχει κάποια συμπτώματα (π.χ. πυρετός ή καταρροή) πρέπει τότε το παιδί να κρατηθεί στο σπίτι.

Επίσης, ανακοίνωσε πως σήμερα ή αύριο θα βγουν οι σχετικές οδηγίες που θα λένε τα συμπτώματα με τα οποία θα πρέπει να πηγαίνει ένα παιδί για τεστ. 

Όπως ανέφερε, τα συμπτωματικά παιδιά μεταδίδουν προς όλους το ίδιο όπως οι ενήλικες, ενώ τα ασυμπτωματικά παιδιά δεν ξέρουμε πόσο μεταδίδουν. 

Επιπλέον, τόνισε πως το καμπανάκι έχει ήδη χτυπήσει από τις αρχές Αυγούστου και πως εάν οι συνθήκες στην Αθήνα είναι όπως αυτές στην Πέλλα, τότε μπορεί να γίνει υποχρεωτική η μάσκα τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους ενώ επεσήμανε ότι μπορούμε να το αποφύγουμε έχοντας ο καθένας ατομική ευθύνη.

«Ο κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο κορoνοϊός είναι εδώ». 
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (479)
Tags:
κορονοϊός, συμπτώματα, παιδιά, παιδί, μαθητές, σχολεία, μάσκες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK