13:22 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 42
Βρείτε μας

Διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικές «αύρες» έφτασαν στη Λέσβο το πρωί της Πέμπτης, τη στιγμή που στο Καρά Τεπέ έχει συγκεντρωθεί μεγάλο μέρος των προσφύγων και μεταναστών από το κατεστραμμένο ΚΥΤ στη Μόρια.

Διμοιρίες των ΜΑΤ και οι γνωστές «αύρες» της αστυνομίας αποβιβάστηκαν στη Λέσβο με πλοίο της γραμμής, νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, εννέα διμοιρίες και δύο «αύρες» της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, με το πλοίο «Blue Star Ρόδος», περίπου στις 8:00 το πρωί.

Αύρες και ΜΑΤ στη Λέσβο
© Sputnik /
Αύρες και ΜΑΤ στη Λέσβο

Οι νέες αστυνομικές δυνάμεις θα ενισχύσουν τις μονάδες της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν φτάσει από την Τετάρτη στη Λέσβο μετά την καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια από τις πυρκαγιές.

Την ίδια στιγμή, τέσσερα οχήματα με στελέχη της ΟΠΚΕ έφτασαν επίσης, σήμερα, στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Οχήματα της ΟΠΚΕ στη Μυτιλήνη
© Sputnik /
Οχήματα της ΟΠΚΕ στη Μυτιλήνη

Στο Καρά Τεπέ πολλοί από τους πρόσφυγες και μετανάστες

Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία των προσφύγων και μεταναστών έχει μεταφερθεί σε χώρο περιμετρικά του Καρά Τεπέ, έναν άλλο ανοιχτό προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για σχέδιο μετακίνησης των προσφύγων από το Καρά Τεπέ σε ένα πεδίο βολής ως μια προσωρινή λύση μέχρι να αποφασιστεί πού θα μεταφερθούν τελικώς.

Σε κάθε περίπτωση, οι νέες διμοιρίες των ΜΑΤ που έφτασαν στη Λέσβο αναμένεται να σπεύσουν σε Μόρια και Καρά Τεπέ προκειμένου να ενισχύσουν το έργο των αστυνομικών δυνάμεων που ήδη βρίσκονται εκεί.

Μουτζούρης στο Sputnik: Μας διαβεβαιώνουν ότι η νέα αστυνομική δύναμη θα προστατέψει τους Μυτιληνιούς

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, μιλώντας στο Sputnik, είπε πως έλαβε διαβεβαίωση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι η νέα αστυνομική δύναμη ήρθε να προστατέψει τους κατοίκους.

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαιώνει ότι η νέα αστυνομική δύναμη ήρθε να προστατέψει τους Μυτιληνιούς. Να δούμε τι θα γίνει, θέλουμε να τον πιστέψουμε» δήλωσε ο κ. Μουτζούρης.

Αναφερθείς στο Καρά Τεπέ όπου έχουν συγκεντρωθεί πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ανέφερε ότι «ούτως ή άλλως δεν  υπάρχει κλειστή δομή για να τους πάνε».

Ο ίδιος εκτιμά ότι θα ακολουθηθεί μια «πρόχειρη» λύση, ενδεχομένως με τη μεταφορά τους σε πεδίο βολής ή σε κάποιο άλλο, πιο ερημικό σημείο.

«Σε κάθε περίπτωση θα πρόκειται για πρόχειρη λύση λίγων ημερών μέχρι να αποφασιστεί τι μπορεί να γίνει με αυτό το θέμα συνολικά» επισήμανε ο κ. Μουτζούρης.

Αποστολή του Sputnik στη Λέσβο: Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το νησί μετά τη φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας.

Tags:
Μόρια, ΚΥΤ Μόριας, Κώστας Μουτζούρης, μετανάστες, πρόσφυγες, Μυτιλήνη, Λέσβος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK