16:36 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Φωτιά στη Μόρια (105)
0 01
Βρείτε μας

Για «υγειονομική βόμβα» στη Λέσβο προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου του νησιού, Παναγιώτης Προβέτζας, καταγγέλλοντας απουσία ενημέρωσης για τα κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των προσφύγων.

Πλήρη απουσία ενημέρωσης σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών από το ΚΥΤ της Μόριας στη Λέσβο, καταγγέλλει ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου του νησιού, Παναγιώτης Προβέτζας, μιλώντας στο Sputnik.

«Αυτή τη στιγμή έχει σκάσει μια υγειονομική βόμβα στο νησί μας κι εμείς είμαστε τελείως απληροφόρητοι με το αν υπάρχει οποιοδήποτε σχέδιο» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου.

Ο κ. Προβέτζας θέτει ερώτημα για το «τι θα κάνουμε με αυτούς τους ανθρώπους που είναι έξω, χωρίς τεστ, χωρίς τίποτα».

Υπενθυμίζεται ότι οι πρόσφυγες από το ΚΥΤ της Μόριας έχουν εγκαταλείψει τη δομή μετά την ολοσχερή καταστροφή από πυρκαγιές που ξέσπασαν τις προηγούμενες ημέρες.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν ύστερα από τον εντοπισμό 35 προσφύγων θετικών στον κορονοϊό οι οποίοι, μαζί με τις επαφές τους, τέθηκαν σε απομόνωση, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις, σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, σε επίσημη ενημέρωση από το νησί.

«Έχουμε χάσει τους 35 πρόσφυγες με κορονοϊό»

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου επιβεβαίωσε ότι άγνωστο παραμένει το πού βρίσκονται οι 35 πρόσφυγες με κορονοϊό, γεγονός στο οποίο είχε αναφερθεί και ο κ. Μηταράκης, σε χτεσινές του δηλώσεις.

«Έχουμε χάσει τους 35 (σ.σ. πρόσφυγες). Δεν ξέρουμε αν υπάρχει σχέδιο δράστης» τόνισε ο κ. Προβέτζας και επανέλαβε ότι τα πράγματα γίνονται με καθυστέρηση, η κατάσταση είναι εκρηκτική, «κι εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση».

Αναφερθείς στους πρόσφυγες που βρίσκονται πλέον εκτός του ΚΥΤ, ο κ. Προβέτζας δήλωσε ότι δεν είναι γνωστό εάν υπάρχει σχέδιο για τεστ σε αυτούς.

«Δεν ξέρουμε καν αν υπάρχει πλάνο να γίνουν τεστ σε όλους αυτούς ή σε κάποιους από αυτούς» είπε, ενώ κατήγγειλε απουσία ενημέρωσης ακόμη και στους γιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο» όπου και ο ίδιος εργάζεται.

Αποστολή του Sputnik στη Λέσβο: Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το νησί μετά τη φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας.

Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (105)
Tags:
πρόσφυγες, μετανάστες, κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός, Μυτιλήνη, Λέσβος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK