06:20 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Για τη βαρύνουσα σημασία που έχει η χρήση της μάσκας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού μίλησαν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Επιστημονικές απαντήσεις έδωσαν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη στους αρνητές της μάσκας. 

Ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι ο κορονοϊός είναι ένας ιός αναπνευστικός και γι' αυτό η μάσκα είναι το όπλο για να αντιμετωπιστεί.

Σημείωσε ακόμη ότι οι αρνητές μάσκας κινούνται εκ του ασφαλούς με τις επιστημονικά αστήρικτες θεωρίες, καθώς αν το 90% της κοινωνίας τηρεί τα μέτρα και τα τηρεί επαρκώς, προστατεύει το 10% που δεν τα τηρεί.

«Αν τους ακούσουν όμως οι περισσότεροι, τότε θα έχουμε όλα τα κακά που προσπαθούμε να αποφύγουμε» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Το δικό της σχόλιο για το ζήτημα έδωσε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

«Πάνω σε αυτά τα θέματα απαντάς επιστημονικά. Δεν είναι θέματα που είναι η προσωπική σου άποψη», «απαντάς επιστημονικά. Και επιστημονικά οι ομάδες αυτές δεν έχουν απαντήσει» τόνισε η κα Παγώνη.

Η κα Παγώνη είπε πως η μάσκα είναι απολύτως ασφαλής και προστατεύει και πως τα παιδιά πρέπει να πάνε με μάσκες στα σχολεία ώστε να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, τις οικογένειες και το περιβάλλον τους.

«Τα μόρια του οξυγόνου και του διοξειδίου περνάνε από τους πόρους της μάσκας γιατί είναι διαμετρικά μικρότερα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η μάσκα προφυλάσσει από τα σταγονίδια τα οποία δεν μπορούν να βγουν προς τα έξω, γιατί τα σταγονίδια είναι διαμετρικά μεγαλύτερα» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. 

Οι προβλέψεις για Νοέμβριο, Δεκέμβριο και το ενδεχόμενο για μάσκα παντού

Σχολιάζοντας το αρνητικό ρεκόρ των 372 κρουσμάτων την Πέμπτη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου προειδοποίησε ότι αν δεν γίνει συστηματική προσπάθεια, τότε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο το νούμερο αυτό ενδέχεται «να το αναπολούμε με νοσταλγία» καθώς οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες.

«Τηρώντας τα μέτρα πολύ αυστηρά και με μεγάλη συνέπεια, μπορούμε να τους αναστρέψουμε (τους αριθμούς των νέων κρουσμάτων). Δεν θα τους δούμε να κατεβαίνουν σε διψήφια το επόμενο δίμηνο, αλλά δεν πρέπει να τους δούμε να ανεβαίνουν, διότι, όπως είδαμε χθες, είναι πολύ εύκολη η άνοδος και πολύ δύσκολη η κάθοδος» τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Η κα Παγώνη από την πλευρά της σημείωσε ότι εάν αυξηθούν τα κρούσματα, ενδεχομένως θα πρέπει να γίνει η μάσκα υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους.

«Οι μάσκες παντού, με βρίσκει σύμφωνη στους κλειστούς χώρους και προς το παρόν στους εξωτερικούς, όπου υπάρχει συνωστισμός. Εάν όμως τα πράγματα αλλάζουν και τα κρούσματα αυξάνονται, εγώ νομίζω ότι θα πρέπει μετά και στους εξωτερικούς χώρους να χρησιμοποιηθούν οι μάσκες» τόνισε.
Tags:
πανδημία, κορονοϊός, σχολείο, μάσκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK