16:56 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Νορβηγία αποστέλλει στη Λέσβο ειδικό ιατρικό κλιμάκιο ύστερα και από τις φωτιές που ξέσπασαν στη Μόρια καταστρέφοντας το ΚΥΤ.

Ιατρικό κλιμάκιο για την παροχή ιατρικής φροντίδας στέλνει η Νορβηγία στη Λέσβο μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Κατόπιν αιτήματος του ελληνικού Υπουργείου Υγείας για την παροχή βοήθειας με αποστολή ιατρικού προσωπικού, η Νορβηγία θα στείλει στη Λέσβο μια ομάδα γιατρών και νοσοκόμων με εμπειρία σε υγειονομικές κρίσεις έκτακτης ανάγκης (ΕΜΤ), όπως κάνει γνωστό η πρεσβεία της χώρας στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη ομάδα θα παρέχει υποστήριξη στις υγειονομικές δομές του νησιού για δύο εβδομάδες ενώ είναι πιθανό να παραμείνει παραπάνω, ανάλογα με τις ανάγκες. 

Το κλιμάκιο έχει εμπειρία από την πρόσφατη συνδρομή του στην αντιμετώπιση της επιδημίας ιλαράς στη Σαμόα τον Δεκέμβριο του 2019, καθώς και στην νέα επιδημία αιμορραγικού πυρετού Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

«Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην Ελλάδα χρειάζονται άμεσα ανθρωπιστική υποστήριξη. Η προσφορά μας για αποστολή ιατρικής βοήθειας θα συμβάλει στην επείγουσα υγειονομική περίθαλψη τις επόμενες εβδομάδες» σημειώνει η υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας, Ίνε Μαρίε Έρικσεν Σοράιντε.

Η κα Έρισκεν Σοράιντε προσθέτει πως η πανδημία του κορονοϊού επιδείνωσε την ανθρωπιστική κρίση για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ελλάδα.

«Είμαι ικανοποιημένη με την καλή συνεργασία που έχουμε με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες όταν προκύπτουν επείγουσες ανάγκες όπως αυτή. Οι προσπάθειες της Νορβηγίας συνδέονται με τον μηχανισμό ανθρωπιστικής βοήθειας και πολιτικής προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος τώρα συντρέχει στη χρηματοδότηση και τον συντονισμό της παροχής ιατρικής φροντίδας» τονίζει.

Η νορβηγική Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και Σχεδιασμού Έκτακτης Ανάγκης είναι υπεύθυνη για την ομάδα σε συνεργασία με τη νορβηγική Διεύθυνση Υγείας και το ιατρικό προσωπικό προέρχεται από νοσοκομεία από όλη τη Νορβηγία.

Tags:
Λέσβος, ΚΥΤ Μόριας, Μόρια, γιατροί, γιατρός, Ελλάδα, Νορβηγία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK