19:24 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με νέα δεδομένα ανοίγουν τα σχολεία την προσεχή Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020. Τι ώρα θα γίνει ο αγιασμός και ποιο είναι το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας.

Νέες οδηγίες δόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας για την πρώτη μέρα στο σχολείο εν μέσω κορονοϊού και υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας από τους μαθητές.

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία για το 2020 θα χτυπήσει στις 8:15 το πρωί. Οι μαθητές θα πρέπει να μείνουν στο σχολείο τους μέχρι να τελεστεί ο αγιασμός. Η ώρα που θα τελεστεί ο αγιασμός θα οριστεί από το εκάστοτε σχολείο ανάλογα με τον προγραμματισμό του.

Η πρώτη μέρα στο σχολείο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, οδηγίες για το πώς οι μαθητές θα χρησιμοποιούν τη μάσκα προστασίας, θα τους διανεμηθούν μάσκες και τα βιβλία τους, αλλά και από ένα παγούρι. Επίσης, θα γίνει ενημέρωση για το πρόγραμμά τους.

Πώς θα γίνει ο αγιασμός φέτος στα σχολεία

Ο αγιασμός που γίνεται κάθε χρόνο στα σχολεία για την έναρξη της νέας χρονιάς θα πραγματοποιηθεί για κάθε τάξη ξεχωριστά, ενώ θα γίνει σε εξωτερικό χώρο.

Παρότι η συγκεκριμένη ώρα που θα τελεστεί θα είναι διαφορετική για κάθε σχολείο, ανάλογα με τον προγραμματισμό του, σίγουρα, θα τελεστεί μετά τις 11:00 καθώς στις 14 Σεπτεμβρίου εορτάζεται η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.

Tags:
παιδιά, μαθητές, μάσκες, μάσκα προστασίας, μάσκα, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK