03:38 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (502)
0 0 0
Βρείτε μας

Το σύνολο των ειδικών εισηγήθηκαν την πλήρη επαναλειτουργία των σχολείων, με αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα που της έθεσαν εκπαιδευτικοί σε σχολείο της Κεντρικής Μακεδονίας η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, τόνισε ότι το σύνολο των ειδικών εισηγήθηκαν την πλήρη επαναλειτουργία των σχολείων, με αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης με σκοπό την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς η κα Κεραμέως έκανε λόγο για ένα διαφορετικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ σε σύγκριση με τον περασμένο Μάιο.

«Τον Μάιο δεν φορούσαμε μάσκα, η οποία εκμηδενίζει αποστάσεις [...] το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ είναι τελείως διαφορετικό τώρα, αν κανείς διαγνωστεί με κρούσμα, η πρώτη ερώτηση που κάνει ο ΕΟΔΥ είναι αν φορούσε μάσκα ο φορέας και αναλόγως είναι τελείως διαφορετική η διαχείριση» δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε πως στην περίπτωση που βρισκόμασταν σε γενικευμένο lockdown θα ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Τώρα, όπως υπογράμμισε, είναι μια «ευκαιρία να εστιάσουμε σε μια ιδιαίτερη δεξιότητα αυτή της προσαρμοστικότητας, που είναι πολύ χρήσιμη κι όταν αύριο βγουν τα παιδιά μας στην κοινωνία».

Όσον αφορά τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα της αίθουσας η κα Κεραμέως έκανε λόγο τόσο για σταθερούς πληθυσμούς εντός των τάξεων όσο και για έλλειψη αιθουσών.

«Στην τάξη είναι ο ίδιος σταθερός πληθυσμός, γι’ αυτό και οι ειδικοί επιμένουν πάρα πολύ στο να μένουν όσο γίνεται πιο πολύ με σταθερές ομάδες, να μην υπάρχει μεγάλη εναλλαγή πληθυσμιακών ομάδων [...] Με το χέρι στην καρδιά: Αν ξαφνικά μπορούσαμε να έχουμε τις διπλάσιες αίθουσες σε όλη τη χώρα, δεν θα θέλαμε να το κάνουμε; Φυσικά και θα το κάναμε».

Καταληκτικά, σχετικά με την επικαιροποίηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας, σύμφωνα με την εξέλιξη της πανδημίας, διευκρίνισε ότι στην ιστοσελίδα mathainoumeasfaleis.gov.gr θα υπάρχει συνεχής ροή πληροφόρησης για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (502)
Tags:
κορονοϊός, μάσκα, σχολεία, Νίκη Κεραμέως
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK