04:57 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (438)
0 01
Βρείτε μας

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για την πανδημία της COVID-19, στην οποία σήμερα συμμετέχουν ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης και η Νίκη Κεραμέως.

Στη σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πανδημία του κορονοϊού σήμερα, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, συμμετέχουν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 287 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα και τρεις νέους θανάτους, ενώ από τα νέα περιστατικά, τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί επίσης πως το μεσημέρι της Παρασκευής, το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε οδηγίες για το άνοιγμα των σχολείων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, οι μαθητές θα πρέπει να φτάσουν στις 8:15 το πρωί στα σχολεία τους και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού που θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου.

Το πρόγραμμα για την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει τα εξής:

  • Επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ.
  • Επεξήγηση και εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί στα σχολεία.
  • Διανομή μάσκας ανά μαθητή και έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της.
  • Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.
  • Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς (εκτός από τα νηπιαγωγεία).
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (438)
Tags:
μάσκα προστασίας, υποχρεωτική χρήση μάσκας, μάσκες, μάσκα, άνοιγμα σχολείων, σχολεία, σχολείο, Νίκη Κεραμέως, Γκίκας Μαγιορκίνης, Νίκος Χαρδαλιάς, εισαγόμενα κρούσματα, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK