21:42 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (523)
0 02
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε εκτενώς στα κρούσματα σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία, Κιλκίς καθώς και στην εικόνα που παρουσιάζουν Πάρος και Αντίπαρος. Τι ανέφερε για τα μέτρα στην Αττική.

Τη συγκρότηση ομάδας διαχείρισης, task force, για την υποστήριξη σε καθημερινή βάση των διευθυντών στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Σύμφωνα με τον ίδιο, αίρονται τα μέτρα ειδικού καθεστώτος που ισχύουν σε Πάρο και Αντίπαρο από τα ξημερώματα της 15ης Σεπτεμβρίου και οι περιοχές αυτές εντάσσονται στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, καθώς η επιδημιολογική εικόνα τους είναι βελτιωμένη και παρατείνονται τα μέτρα για τις υπόλοιπες περιοχές. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, ανά τρεις ημέρες θα αξιολογείται η εικόνα κάθε περιοχής και όταν κριθεί ότι θα είναι ασφαλές, θα αρθούν τα μέτρα και στα άλλα μέρη της χώρας. 

Επίσης, παρατείνονται τα μέτρα που ισχύουν για την Αττική και αφορούν το ωράριο των μπαρ, των καταστημάτων εστίασης και το όριο για τις συναθροίσεις. Η αξιολόγηση κάθε περιοχής γίνεται ανά τριήμερο. Το ειδικό καθεστώς παρατείνεται σε Λέσβο, Ζάκυνθο, Μύκονο, Χαλκιδική, Χανιά και Ηράκλειο.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στην απόφαση για Πέλλα, Πιερία, Ημαθία, Κιλκίς όπου εξήγησε ότι τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν κρίθηκαν αναγκαία καθώς καταγράφεται τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων που είναι διάσπαρτα στις περιοχές. Από σήμερα η Πέλλα, η Πιερία, η Ημαθία και το Κιλκίς τέθηκαν σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων μέχρι την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

«Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους εκεί να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα. Η εφαρμογή των μέτρων είναι ο μόνος τρόπος για να μην υπάρξει διασπορά του ιού. Να παραμείνουμε όλοι σε επιφυλακή» επισήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό στο Υπουργείο Υγείας. 
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (523)
Tags:
κρούσματα, Μέτρα, Αττική, άνοιγμα σχολείων, κορονοϊός, Νίκος Χαρδαλιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK