01:17 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (411)
0 01
Βρείτε μας

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κινούνται τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, ενώ κυβέρνηση και ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Την έντονη ανησυχία των ειδικών έχει προκαλέσει η εκτόξευση των κρουσμάτων του κορονοϊού, με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει παράταση των περιοριστικών μέτρων στην Αττική και τη δημιουργία Task Force στα σχολεία.

Μιλώντας στο MEGA, ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, ανέφερε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο ήταν απρόσμενος σε σύγκριση με τον αριθμό των προηγούμενων ημερών, αλλά όχι κάτι μη αναμενόμενο.

«Σίγουρα ο αριθμός είναι μεγάλος και θα δούμε τι θα συμβεί και τις προσεχείς μέρες» σημείωσε ο καθηγητής και πρόσθεσε πως ο Σεπτέμβρης είναι κρίσιμος μήνας στην εξέλιξη της πανδημίας, καθώς μετά θα μπούμε σε κλειστούς χώρους.

«Είμαστε σε εγρήγορση, σε φάση συναγερμού. Πρέπει να τηρούμε τη συμμόρφωση με τα μέτρα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να "σπάσουμε" τη διασπορά» υπογράμμισε ο ειδικός.

Ακόμη, αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν ληφθεί για τα σχολεία, είπε ότι είναι δυναμικά και ενδεχομένως να αλλάξουν ανάλογα με την εικόνα της πανδημίας στη χώρα.

«Μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν τα μέτρα στα σχολεία, είναι δυναμικά. Παρακολουθούμε στενά τα δεδομένα» κατέληξε ο ειδικός. 

 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (411)
Tags:
ασθενείς, ασθενής, Χαράλαμπος Γώγος, θάνατος, θάνατοι, νεκροί, νεκρή, νεκρός, εισαγόμενα κρούσματα, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK