01:20 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στη Μόρια (105)
0 12
Βρείτε μας

Πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες στη Μόρια έγινε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και στην Αθήνα, ξεκινώντας από την πλατεία Βικτωρίας.

Το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στη Λέσβο, μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας.

Πορεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια
© Φωτογραφία : SOOC / George Vitsaras
Πορεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια
Με κεντρικό σύνθημα «Σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά, στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά» αλληλέγγυος κόσμος συγκεντρώθηκε στην πλατεία Βικτωρίας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα που υπογράφουν αριστερές οργανώσεις και στέκια μεταναστών.

Μάλιστα, όταν οι διαδηλωτές έφτασαν στη Βουλή, μία ομάδα έριξε φωτοβολίδα προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων, μπροστά από τους Εύζωνες.

Ένταση έξω από τη Βουλή στη πορεία αλληλεγγύης για τους μετανάστες στη Μόρια
© Φωτογραφία : SOOC / George Vitsaras
Ένταση έξω από τη Βουλή στη πορεία αλληλεγγύης για τους μετανάστες στη Μόρια

Υπενθυμίζεται πως η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Βικτωρίας, με τις αρχές να προβαίνουν σε αρκετές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Στη Λέσβο μεγάλος αριθμός «γρήγορων» τεστ αντιγόνων κορονοϊού

Παράλληλα, ταχεία τεστ εξέτασης αντιγόνων κορονοϊού παρελήφθησαν σήμερα στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, (ΕΟΔΥ) Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Πρόκειται για σκευάσματα τα οποία προμηθεύτηκε ο ΕΟΔΥ με χορηγία ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ και τα οποία «κατατάσσουν τη χώρα μας μεταξύ των πρώτων χωρών διενέργειας τεστ ανά 100.000 κατοίκους στην Ευρώπη».

«Το Υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΔΥ και η ελληνική κυβέρνηση θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία» συμπλήρωσε ο κ. Αρκουμανέας.

«Τα νησιά μας σήκωσαν ένα πολύ μεγάλο βάρος και δικαιούνται τον σεβασμό όλων μας, και στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία πρέπει να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της. Κι εμείς ως χώρα θα συνεχίσουμε πρώτα με την φύλαξη των συνόρων μας και κυρίως με την αποσυμφόρηση των νησιών» δήλωσε κατά τη διαδικασία της παραλαβής, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.
Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (105)
Tags:
φωτιά, πρόσφυγας, πρόσφυγες, ΚΥΤ Μόριας, Μόρια, Αττική, Αθήνα, διαδηλώσεις, διαδηλωτές, διαδηλωτής, διαδήλωση, πορεία, αλληλεγγύη, δομή μεταναστών, μεταναστευτικό, μετανάστης, μετανάστες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK