16:24 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (427)
0 02
Βρείτε μας

Για τη σημασία της τήρησης των μέτρων κατά του κορονοϊού στα σχολεία καθώς και για τους αρνητές της μάσκας μίλησε ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας λοιμώξεων, κ. Γαργαλιάνος.

Ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την αξία της χρήσης της μάσκας στα σχολεία ως μέσο αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού καθώς και για τους αρνητές της.

Σε ερώτηση για το αν ανησυχεί ότι το άνοιγμα των σχολείων θα αυξήσει τα κρούσματα κορονοϊού στην κοινότητα, ο κ. Γαργαλιάνος τόνισε ότι ανησυχεί περισσότερο για την κατάσταση εκτός σχολείων.

«Ανησυχώ για το τι γίνεται στην κοινότητα εκτός σχολείου. Όπως ξέρετε, σε άλλες χώρες όταν αυξήθηκαν τα περιστατικά εκτός σχολείων, τότε αυξήθηκαν και τα κρούσματα εντός».

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε πως δεν γίνεται να μην καταγραφούν περιστατικά σε σχολεία. Ωστόσο, όπως είπε, ελπίζουμε ότι αυτά τα κρούσματα θα περιοριστούν άμεσα και θα ιχνηλατηθούν.

Όσον αφορά τους αρνητές της μάσκας και το επιχείρημα ότι ο ΠΟΥ προτείνει τη χρήση μάσκας σε μαθητές άνω των 12 ετών, ο κ. Γαργαλιάνος το διέψευσε. Όπως τόνισε, όλες οι επιστημονικές εταιρείες συστήνουν τη μάσκα ως ασφαλή και σε μικρότερα παιδιά.

Καταληκτικά, σε ερώτηση για το τι θα γίνει με τα παιδιά που ζουν στο ίδιο σπίτι με ευπαθείς ομάδες, ο κ. Γαργαλιάνος υπογράμμισε ότι αν δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις εντός του σπιτιού, τότε «ο παππούς ή η γιαγιά, για παράδειγμα, θα πρέπει να φορούν μάσκα εντός του σπιτιού».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (427)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK