05:04 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (438)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στα σχολεία, στις 14 Σεπτεμβρίου, και το Υπουργείο Παιδείας καθόρισε το πρόγραμμα εκείνης της ημέρας.

Με εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας καθορίζει τόσο την ώρα προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία, στις 14 Σεπτεμβρίου, όσο και την ώρα τέλεσης αγιασμού.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές θα πρέπει να φτάσουν στις 08:15 στα σχολεία τους και να παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού που θα πραγματοποιηθεί στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού και ανάλογα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου.

Πώς θα γίνει ο αγιασμός στα σχολεία

Υπενθυμίζεται ότι ο αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα γίνει για κάθε τάξη ξεχωριστά και σε εξωτερικό χώρο. 

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί, μετά τις 11:00, καθώς την ίδια ημέρα τιμάται η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και, ως εκ τούτου, ο αγιασμός θα γίνει αφότου έχουν ολοκληρωθεί οι υποχρεώσεις των ιερέων για τη θρησκευτική γιορτή.

Συγκεκριμένα, σε εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας αναφέρεται το εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 στον αύλειο χώρο των σχολείων, ύστερα από συνεννόηση του/της Διευθυντή/ντριας με τους ιερείς του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και, στη συνέχεια, ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί. Παρακαλούμε να ενημερώσετε τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς σας».

Το πρόγραμμα για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου

Επιπλέον, καθορίστηκε το πρόγραμμα για την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου.

Αυτό περιλαμβάνει τα εξής:

  • Επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
  • Επεξήγηση και εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί στα σχολεία.
  • Διανομή μάσκας ανά μαθητή.
  • Έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.
  • Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.
  • Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς (εκτός από τα νηπιαγωγεία).Στα δημοτικά προβλέπεται και η διανομή παγουριών ανά μαθητή και η διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά θρανίο.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (438)
Tags:
Υπουργείο Παιδείας, μαθητές, αγιασμός, άνοιγμα σχολείων, σχολεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK