15:45 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (483)
0 03
Βρείτε μας

Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, μίλησε για τις ανησυχίες των ειδικών σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα λήψης μέτρου που θα ορίζει τη χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους σε ορισμένες περιοχές της Αττικής αλλά όχι σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα.

Για την ανησυχία των ειδικών σχετικά με την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού μίλησε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, αναφέροντας, παράλληλα, όμως, πως «εντατικές και νοσοκομεία μπορούν ακόμα να τα καταφέρουν στην πίεση που ασκείται».

Όπως σημείωσε, σε συνέντευξή της στο Mega, λόγω της πίεσης που υπάρχει στην Αττική, αποφασίστηκε η αύξηση των κρεβατιών εντατικής θεραπείας για τις περιπτώσεις κορονοϊού. 

Μάσκα

Ερωτώμενη για τηγενικευμένη χρήση μάσκας και ποιος θα είναι ο αριθμός κρουσμάτων που θα οδηγήσει στην απόφαση λήψης ενός τέτοιου μέτρου είπε:

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός κρουσμάτων για να πούμε ότι σε κάποιες περιοχές θα φοράνε μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους. Εξαρτάται από πολλούς άλλους παράγοντες. Θα αποφασιστεί ανάλογα με τις συνθήκες που θα βρεθούμε κάποια στιγμή, αν βρεθούμε. Αν καταφέρουμε να ελέγξουμε τα πράγματα τώρα, στο επίπεδο που βρίσκονται, υπάρχει πιθανότητα να μη χρειαστεί να φοράμε μάσκα σε εξωτερικούς χώρους».

Διευκρίνισε πως είναι υπαρκτή η πιθανότητα να επιβληθεί το εν λόγω μέτρο σε επιβαρυμένες περιοχές Αττικής και όχι σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα.

Σχολεία

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων τόνισε πως «πρέπει να ανοίξουν. Γι’ αυτό πήραμε μέτρα. Αν τηρηθούν σωστά δεν θα έχουμε αυξημένα κρούσματα Covid-19 αλλά και εποχιακή γρίπη. Υπάρχει περίπτωση με τα μέτρα που πήραμε να μειώσουμε και την επίπτωση σε εποχιακή γρίπη». 

Ανησυχία για τις εισαγωγές σε νοσοκομεία

Η ίδια, γνωστοποίησε πως η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και οι ειδικοί, ανησυχούν για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, γιατί ένα ποσοστό εξ’ αυτών, θα χρειαστεί κρεβάτια σε ΜΕΘ.

Όσον αφορά στον δείκτη μεταδοτικότητας του κορονοϊού, τον δείκτη R δηλαδή, επεσήμανε ότι είναι κάτω από το μηδέν.

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι εντός του 2021 θα βρεθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (483)
Tags:
πανδημία, Αττική, μάσκα προστασίας, μάσκα, μέτρα προστασίας, Μέτρα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK