11:06 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (507)
0 01
Βρείτε μας

«Το κουδούνι (σ.σ. στα σχολεία) θα χτυπήσει στις 08:15», τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία γνωστοποίησε πως είναι όλα έτοιμα για την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις.

H υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τόνισε πως είναι όλα έτοιμα για το αυριανό άνοιγμα των σχολείων.

«Το κουδούνι θα χτυπήσει στις 08:15. Το τονίζω», σημείωσε η υπουργός Παιδείας καθώς σε αρκετά σχολεία γονείς έχουν ενημερωθεί για άλλη ώρα προσέλευσης», σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Όπως εξήγησε η υπουργός, κατά την πρώτη μέσα οι μαθητές θα λάβουν διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα που τίθεται σε ισχύ για την πανδημία του κορονοϊού, ενώ θα λάβουν τις μάσκες τους, τα βιβλία, το ωρολόγιο πρόγραμμά τους. Οι μαθητές το δημοτικού θα πάρουν και τα παγούρια τους.

«Δεν θα γίνει μάθημα, αλλά θα χτυπήσει το κουδούνι κανονικά 08.15», επανέλαβε η υπουργός.

Η μάσκα

Η ίδια έκρινε ως αυτονόητη τη χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς και υπενθύμισε πως όπς δεν μπορείς να μπεις χωρίς μάσκα σε πλοίο, λεωφορείο και μετρό, το ίδιο ισχύει για τους εσωτερικούς χώρους και στις εκπαιδευτικές δομές.

Η κ. Κεραμέως είπε ότι στα σχολεία θα υπάρχει εφεδρεία σε μάσκες για να χρησιμοποιούνται σε περίπτωση που πέσει κάτω η μάσκα κάποιου μαθητή.

Η περίπτωση κρούσματος

Παράλληλα, η κα Κεραμέως αναφέρθηκε, εκ νέου, στο τι θα γίνει σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί κρούσμα σε κάποιο σχολικό ίδρυμα.

«Δεν σημαίνει ότι αν εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα σε μια περιοχή, αυτομάτως θα κλείνει το σχολείο. Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο αν υπάρχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε μια συγκεκριμένη περιοχή να κλείνει και σχολείο. Κατά τα λοιπά θυμίζω ότι με βάση τα πρωτόκολλο των ειδικών σε περίπτωση κρούσματος μαθητή κλείνει το τμήμα καταρχήν και γίνεται ιχνηλάτηση».
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (507)
Tags:
Υπουργείο Παιδείας, μάσκα προστασίας, μάσκα, Νίκη Κεραμέως, σχολεία, σχολείο, άνοιγμα σχολείων
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK