10:07 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 12
Βρείτε μας

Για τη μάσκα στο σχολεία είχε μιλήσει ο Σωτήρης Τσιόδρας δίνοντας συμβουλές στα παιδιά, αλλά και τους γονείς τους.

Με την υποχρέωση για μάσκα ανοίγουν σήμερα τα σχολεία στη χώρα, γεγονός στο οποίο έχουν αναφερθεί ουκ ολίγες φορές εκπρόσωποι της επιτροπής των επιδημιολόγων για τον κορονοϊό, υπογραμμίζοντας την ανάγκη χρήσης της.

Σημειώνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολείων, στους εξωτερικούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως κατά την προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο, καθώς και στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

Ταυτόχρονα, υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας και κατά την περίοδο προσαρμογής στο νηπιαγωγείο, από υγιή συνοδό του παιδιού.

Σε όσους μαθητές δεν φορούν μάσκα, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στην τάξη και θα παίρνει απουσία. Εφόσον είναι ανήλικος, θα παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους κηδεμόνες του.

Τι έχει πει ο Σωτήρης Τσιόδρας για τη μάσκα στα σχολεία και τη χρήση από παιδιά

Στη χρήση μάσκας από παιδιά είχε αναφερθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου και ο Σωτήρης Τσιόδρας, σε τακτική ενημέρωση για την πορεία της COVID-19 στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσιόδρας είχε χαρακτηρίσει τη μάσκα «μαχαίρι με δύο όψεις» σημειώνοντας ότι είναι «ένα αναγκαίο κακό, ένα προσωπικό lockdown».

Αναφερθείς στα παιδιά, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τόνισε ότι θα πρέπει να δουν τη μάσκα σαν παιχνίδι και να διδαχθούν από τους γονείς πώς χρησιμοποιείται.

«Οι μαθητές θα πρέπει να προετοιμαστούν για τη χρήση της μάσκας από το σπίτι» δήλωσε.

Απευθυνόμενος στους γονείς, τους κάλεσε να μη μεταφέρουν άγχος στα παιδιά, αλλά αντίθετα να εξηγήσουν γιατί απαιτείται η χρήση μάσκας.

Η πρόταση Τσιόδρα για «διάλειμμα μάσκας» στα σχολεία

Πρότεινε μάλιστα να ξεκινήσει στα σχολεία, ένα «διάλειμμα μάσκας» ώστε τα παιδιά να μπορούν να την αφαιρούν έστω και για λίγο.

«Μπορεί να απαιτηθούν άλλες μορφές διδασκαλίας αν αλλάξουν τα δεδομένα και θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα. Η αναστολή λειτουργίας των σχολείων δεν έχει σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά στη διασπορά του ιού» είχε παρατηρήσει.
Tags:
παιδιά, Σωτήρης Τσιόδρας, μάσκες, μάσκα, άνοιγμα σχολείων, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK