20:43 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Οι τέσσερις μαθητές από τους Αρκιούς και τη Γαύδο θα βρεθούν «μαζί» στο πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς. Τι λένε οι δασκάλες τους.

Μαζί θα «ακούσουν» το πρώτο κουδούνι της χρονιάς ο μοναδικός μαθητής του δημοτικού σχολείου στους Αρκιούς και οι τρεις από τη Γαύδο.

Ο μικρός Χρήστος από τους Αρκιούς και οι Νίκος, Κέλλυ και Αστέρης από την ακριτική Γαύδο θα συναντηθούν ψηφιακά για να γνωριστούν μεταξύ τους αλλά και με την κα Μαρία Τσιαλέρα, δασκάλα του δημοτικού σχολείου των Αρκιών, και την κα Μαρία Δανά, εκπαιδευτικό στο σχολείο της Γαύδου. 

«Η γνωριμία μεταξύ των τεσσάρων μαθητών δείχνει στα παιδιά ότι δεν είναι μόνα τους, και ότι όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών από τον κεντρικό κορμό της χώρας, μαζί μπορούν να τα καταφέρουν και να άρουν τα όποια εμπόδια βρίσκονται μπροστά τους» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Τσιαλέρα.

Η κα Δανά, με τη σειρά της, έκανε λόγο για μία «ευχάριστη έκπληξη».

Παρότι η τηλεκπαίδευση αποτελεί ακόμη κάτι νέο για τους περισσότερους εκπαιδευτικούς και μαθητές, σε αυτές τις σχολικές μονάδες αποτελεί μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μιας και τα περισσότερα μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως.

«Οι συνθήκες για έναν εκπαιδευτικό στη Γαύδο είναι δύσκολες, ενώ αρκετά από τα μαθήματα του εκπαιδευτικού προγράμματος των μαθητών γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης, κάνοντας την εκπαιδευτική εμπειρία μη συγκρίσιμη με αντίστοιχη άλλου σχολείου στην ηπειρωτική Ελλάδα» εξήγησε η κα Δανά.

Την πρωτοβουλία για τη διαδικτυακή γνωριμία των μαθητών στα δύο ακριτικά νησιά ανέλαβαν οι δύο δασκάλες, σε συνεργασία με τη Ναυτασφαλιστική Εταιρεία American Hellenic Hull Insurance Company και τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Ηλία Τσακίρη. Η εταιρεία αποτελεί, όπως σημείωσε η κα Τσιαλέρα, έναν σημαντικό σύμμαχο στην αναβάθμιση της σχολικής εμπειρίας, καθώς έχει στηρίξει πρόσφατα εμπράκτως τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, τόσο με τη δωρεά της πρώτης Δανειστικής Βιβλιοθήκης στο Δημοτικό Σχολείο Αρκιών όσο και με την παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού στο Δημοτικό Σχολείο Γαύδου.

Tags:
Γαύδος, άνοιγμα σχολείων, σχολεία, σχολείο, μαθητές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK