15:22 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (547)
0 11
Βρείτε μας

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, επέμεινε στην ανάγκη τήρησης των μέτρων στα σχολεία για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, ενώ απάντησε και σε όσους γονείς δεν θέλουν να φορούν τα παιδιά τους μάσκα στις σχολικές αίθουσες.

Στην ανάγκη τήρησης των μέτρων στα σχολεία για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, επέμεινε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη.

«Τα παιδιά θα προσαρμοστούν, αλλά εμείς οι μεγάλοι είμαστε εδώ για να τα στηρίξουμε» είπε, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. 

Σχετικά με τους γονείς που αρνούνται να φορέσουν τα παιδιά τους μάσκα στο σχολείο, η ίδια τόνισε πως η σύσταση για μάσκα είναι «επιμορφωτική» και έκανε λόγο για μία «μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο κόσμος για να διχαστούμε και σε αυτό».

«Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν επιμορφωτικό ρόλο» σημείωσε ερωτώμενη σχετικά με την τήρηση των μέτρων στις σχολικές μονάδες.

Επεσήμανε πως, παρά τα όσα ακούγονται, δεν υπάρχουν επιπλέον αίθουσες και τόνισε πως τα μέτρα αφορούν τους πάντες. 

«Οι κανόνες πρέπει να ισχύουν για όλους. Θέλουμε να κάνουμε τα σχολεία μας τα πιο ασφαλή μέρη».

Μίλησε για το ειδικό πρωτόκολλο που έχει θεσπιστεί για την αντιμετώπιση περίπτωση κρούσματος. Συγκεκριμένα, είπε: «Υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο, το οποίο επικαιροποιήθηκε και έχει γίνει μια task force για όταν εμφανιστεί κρούσμα».

«Ακούμε τους επιστήμονες που τόσο καιρό μας καθοδήγησαν όλο τον καιρό και βγήκαμε όρθιοι από αυτήν την κρίση. Είμαστε εδώ να εφαρμόσουμε ό,τι χρειάζεται σε πείσμα του παραλογισμού».
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (547)
Tags:
άνοιγμα σχολείων, σχολεία, σχολείο, μάσκα προστασίας, μάσκα, Σοφία Ζαχαράκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK