07:19 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (230)
0 04
Βρείτε μας

Κατάλογος μέτρων που θα μπορεί να εφαρμοστεί σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο θα είναι έτοιμος σήμερα ή αύριο, δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Με εντολή Μητσοτάκη, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και ειδικών ετοιμάζει κατάλογο μέτρων που θα μπορεί να εφαρμοστεί σε περιοχές λόγω του κορονοϊού, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο συνδυασμός έκρηξης κρουσμάτων διεθνώς, ότι ανοίγουμε τα σχολεία και το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε κάποιες περιοχές, όπως στην Πέλλα ή στην Αττική, μας κάνει να είμαστε σε εγρήγορση» δήλωσε ο κ. Πέτσας.

«Ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή σε επιτροπή ειδικών να εξετάσουν έναν κατάλογο μέτρων που θα κλιμακώνονται σε τοπικό ή γενικό επίπεδο εφόσον χρειαστεί» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας ότι ο κατάλογος θα είναι έτοιμος μέχρι σήμερα ή αύριο.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε επίσης ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα μπορούν να γίνουν από αύριο το απόγευμα και μετά, «πάντα με βάση την εισήγηση των ειδικών, την κλιμάκωση σε τοπικό ή γενικό επίπεδο και εφόσον χρειαστεί».

Κικίλιας: Εξετάζεται η επιβολή τοπικών μέτρων στην Αττική

Στο ενδεχόμενο λήψης τοπικών μέτρων στην Αττική είχε αναφερθεί νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Η Επιτροπή προσανατολίζεται, αν χρειαστεί, σε τοπικά μέτρα σε επίπεδο Δήμων στην Αττική. Τα μισά κρούσματα πλέον καθημερινά είναι στην Αττική. Να εξηγήσω ότι η Αττική περιλαμβάνει πέντε εκατομμύρια κόσμο, είναι η μισή Ελλάδα. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε να πάρουμε έτσι αλόγιστα οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής» δήλωσε.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως τα στοιχεία αναλύονται και «η Πολιτική Προστασία  εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση».

«Βλέπω, λοιπόν, ότι σιγά-σιγά διαμορφώνεται αυτή η εικόνα επιστημονικά, να μπορούμε να παρέμβουμε πιο τοπικά, σε επίπεδο Δήμων, με οριζόντια μέτρα ή με κάποια συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να περιορίσουμε ενδεχομένως μία τοπική συρροή ή μία έξαρση».

Υπενθυμίζεται ότι η Αττική παραμένει, εδώ και αρκετό καιρό, στην κορυφή της λίστας με τις περιοχές όπου επιβεβαιώνονται τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (230)
Tags:
Μέτρα, κορονοϊός, Αττική, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK